GADEXON 8 mg/2 ml IM/IV enj. çöz. içeren 100 ampül Etkileşimi

Avicenna Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Gadexon etkileşimi, Gadexon etken madde, Gadexon yardımcı maddeler, Gadexon alkol, Gadexon etkileşim, Gadexon kullananlar, Gadexon dozu, Gadexon kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Rifampisin, rifabutin, efedrin, karbamazepin, fenilbutazon, fenobarbitol, fenitoin, primidon ve aminoglutetimid kortikosteroidlerin metabolizmasını hızlandırabilir, terapötik etkilerini azaltabilir.

Hipoglisemik ajanların (insülin içeren) antihipersensitiflerin, kardiyak glikozidlerin ve diüretiklerin istenen etkileri kortikosteroidler tarafından antagonize edilir ve asetazolamid, kıvrım diüretikler, tiazid diüretikler ve karbenoksolon’un hipokalemik etkileri artar.

Kumarin grubu antikoagülanlarm etkinliği eşzamanlı olarak uygulanan kortikosteroid tedavisi tarafından artırılabilir ve spontan kanamayı engellemek üzere yakın INR veya protrombin zamanı izlemesi gerekir.

Salisilatların renal klirensi kortikosteroidler tarafından arttırılır ve steroid aliminin kesilmesi ile salisilat intoksikasyonu oluşabilir. Hipoprotrombinemi hastalarında salisilatlarla etkileşim olabilir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Pediyatrik popülasyon: