FUNGORAL 20 mg 100 ml şampuan Yan Etkileri

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fungoral yan etkileri, Fungoral etkileri, Fungoral zararları, Fungoral belirtileri, Fungoral uyarılar, Fungoral önlemler, Fungoral kilo aldırırmı, Fungoral zayıflatırmı, Fungoral zehirlenmesi, Fungoral cinsellik, Fungoral sorunlar, Fungoral uykusuzluk, Fungoral bağımlılık, Fungoral bırakma bilgilerini içerir.

4.Olası yan etkiler nelerdir ?

Tüm ilaçlar gibi FUNGORAL’in içeriğinde bulunan maddelere duyarlı olan kişilerde yan etkiler olabilir.

Aşağıdakilerden biri olursa FUNGORAL'ı kullanmayı durdurunuz ve DERHAL doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

  • Yüz, ağız ve boğazda şişme, kurdeşen ile birlikte nefes darlığı şeklinde şiddetli alerjik reaksiyonlar. FUNGORAL Şampuan ile bu türlü bir reaksiyon görülmemiş olmakla birlikte, her ilaçta olduğu gibi görülmesi mümkündür.
  • Bunların hepsi çok ciddi yan etkilerdir.

    Eğer bunlardan sizde mevcut ise, sizin FUNGORAL’ e karşı ciddi alerjiniz var demektir. Acil tıbbi müdahaleye veya hastaneye yatırılmanıza gerek olabilir.

    Bu çok ciddi yan etkilerin hepsi oldukça seyrek görülür.

    Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, hemen doktorunuza bildiriniz veya size en yakın hastanenin acil bölümüne başvurunuz:

    FUNGORAL Şampuan’m şimdiye kadar ciddi bir yan etkisi görülmemiştir.

    Aşağıdakilerden herhangi birini fark ederseniz, doktorunuza söyleyiniz:

    Diğer şampuanlarda olduğu gibi, FUNGORAL Şampuan kullanımı sırasında da uygulanan yerlerde bölgesel yanma hissi, kaşıntı veya kontakt dermatit (tahriş ya da alerji sonucu) görülebilir. Saçlarda yağlanma ve kuruma görülebilir, ancak bu reaksiyonlar seyrektir.

    Ender olarak, özellikle saçları kimyasal nedenlerle hasar görmüş olanlarda ve kırlaşmış saçlılarda saç renginde değişiklik beklenebilir.

    Aşağıdaki yan etkiler FUNGORAL Şampuan piyasaya verildikten sonra çok seyrek olarak bildirilmiştir (10,000 kişide l’den az):

  • Aşırı duyarlılık
  • Saç dökülmesi, deri döküntüleri, kurdeşen, cilt tahrişi, ciltte kuruluk
  • Uygulama bölgesinde reaksiyonlar
  • Bunlar FUNGORAL’ın hafif yan etkileridir.

    Yan etkilerin raporlanması

    En sık görülen yan etkisi bulantı ve /veya kusmadır. (%3-10 hastada) %1 veya daha az sıklıkla ortaya çıkan diğer yan etkileri karın ağrısı,flatulans,kabızlık ve ishaldir.Bu etkiler doza bağlı olup,ilaç yemeklerle alındığında azalır ve tedavi süresince kaybolurlar.Diğer yan etkiler;hepatotoksisite, serum SGOT;SGPT ve alkalen fosfatazda geciçi yükselmeler, nadiren jinekomasti ve memede hasasiyet,serum testosteron ve kortizol seviyelerinde geçici azalma, pruritus, dermatit,purpura, ürtiker, başağrısı,baş dönmesi,uykuya meyil, sinirlilik parestezi.