FUNGORAL 20 mg 100 ml şampuan Gebelik

Sandoz Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fungoral gebelik kategorisi C'dir. Fungoral hamilelik kategorisi, Fungoral gebelik kategorisi, Fungoral emzirme, Fungoral anne sütüne geçer mi, Fungoral laktasyon, Fungoral hamilelerde kullanımı, Fungoral ve bebek, Fungoral kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:
Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik, fetal gelişim, doğum veya doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir (Bkz. Bölüm 5.3). İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

FUNGORAL Şampuan, gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır.

Gebelik dönemi:
Gebe kadınlarda yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar yürütülmemiştir. FUNGORAL Şampuan’m gebe olmayan kadınlarda saçlı deriye topikal uygulamasından sonra plazma ketokonazol konsantrasyonu saptanabilir düzeyde değildir. FUNGORAL Şampuan’m tüm vücuda topikal uygulamasından sonra plazma ketokonazol konsantrasyonu saptanabilir düzeydedir. FUNGORAL Şampuan’ın gebelikte kullanımıyla ilişkili bilinen bir risk bulunmamaktadır.

Laktasyon dönemi:
Emziren kadınlarda yeterli ve iyi kontrollü çalışmalar yürütülmemiştir. FUNGORAL Şampuan’ın laktasyonda kullanımıyla ilişkili bilinen bir risk bulunmamaktadır.

Üreme Fertilitesi:
FUNGORAL Şampuan’ın üreme fertilitesi Üzerine potansiyel riski bilinmemektedir.