FUNGIZONE IV 50 mg 1 flakon Uyarılar

Bristol-Myers Squibb Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fungizone uyarılar, Fungizone zararları, Fungizone önlemler, Fungizone riskler, Fungizone yan etkisi, Fungizone alerji, Fungizone alkol, Fungizone hamileler, Fungizone emzirme, Fungizone araç kullanımı, Fungizone fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Bu ilaç esas olarak progresif ve yaşamı tehdit etme potansiyeli olan fungal enfeksiyonların, tedavisinde uygulanmalıdır. Her vakada bu ilacm olası yaşam-kurtancı etkisi, istenmeyen ve tehlikeli yan etkileriyle karşılaştırılarak değerlendirme yapılmalıdır.

Amfoterisin B, sadece intravenöz olarak ve medıkal eğitimi olan personelin yakm ldinik gözlemi altında uygulanmalıdır. Progresif ve yaşamı tehdit etme potansiyeli olan duyarlı organizmaların neden olduğu fungal enfeksiyonlu hastalann tedavisi için kullanılmalıdır (bkz; bölüm 4.1).

FUNGIZONE doz aşımı potansiyel fatal kardiyak veya kardiyorespiratuar arrest ile sonuçlanabileceğinden; özellikle ön uygulamada 1,5 mg/kg’ı aşan dozlarda reçete edildiği takdirde ürünün isminin ve dozunun reçeteye doğru yazıldığından emin olunuz (bkz; bölüm 4.2 ve bölüm 4,9).

Amfoterisin B intravenöz’ yoldan verildiğinde titremeler, ateş, anoreksi, bulantı, kusma, baş ağnsı, miyalji, artralji ve hipotansiyon dahil akut reaksiyonlar sık görülür.

Hızlı intravenöz infüzyon (1 saatten daha kısa sürede), özellikle böbrek yetmezliği olan hastalarda hiperkalemi ve aritmilerle bağlantılı bulunduğundan tercih edilmemelidir (bkz; bölüm 4.2).

Total vücut radyasyonu alan hastalarda amfoterisin B kullanımını takiben lökoensefalopati ■ rapor edilmiştir, •

Renal fonksiyon amfoterisin B tedavisi sırasında sık sık gözlenmelidir (bkz; bölüm 4.8), Karaciğer fonksiyonunun, serum elektrolitlerinin (özellikle magnezyum ve potasyum) ve kan sayımlarının da düzenli olarak gözlenmesi önerilir. Laboratuvar test sonuçlan daha sonraki doz ayarlamaları için bir rehber olmalıdır.

bölümünde belirtildiği şekilde kademeli olarak artınlmalıdır.

Pediyatrik kullanım

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

FUNGIZONE'un araç ve makine kullammı üzerinde bilinen bir etkisi yoktur. Ancak, bazı kişilerde bulantı veya kusmaya neden olabilir (bkz. bölüm 4.8). Bu nedenle hastalar uyan imalıdır.