FUNGIZONE IV 50 mg 1 flakon Gebelik

Bristol-Myers Squibb Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fungizone gebelik kategorisi B'dir. Fungizone hamilelik kategorisi, Fungizone gebelik kategorisi, Fungizone emzirme, Fungizone anne sütüne geçer mi, Fungizone laktasyon, Fungizone hamilelerde kullanımı, Fungizone ve bebek, Fungizone kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye: ’

Gebelik Kategorisi: B. ’ • ’

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon):

Sınırlı sayıda gebelikte maruz kalma olgularından gelen veriler, amfoterisin B’nin gebelik üzerinde ya da fetüsün/yeni doğan çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileri olduğunu göstermemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/embriyonal/fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunu göstermemektedir.

Gebelik dönemi:. „ .

Hayvanlar üzerindeki üreme çalışmalarına dayanılarak insanlardaki tepkiler her zaman öngörülemeyeceğinden ve insanlar üzerinde yapılmış yeterli kontrollü çalışmalar bulunmadığından, FUNGIZONE hamilelik sırasmda, sadece çok gerekli olduğunda kullanılmalıda-.

Laktasyon dönemi:

Amfoterisin B’ııiıı insan sütüyle atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Ancak ilaçlann çoğu süte geçebildiğinden emzirmenin durdurulup durdurulmayacağına ya da FUNGIZONE tedavisinin durdurulup durdurulmayacağına ilişkin karar verilirken, emzirmenin çocuk açısından faydası ve FUNGIZONE tedavisinin emziren anne açısından faydası dikkate alınmalıdır.

Üreme yeteneği / Fertilite: