FRAGMIN 5000 IU 0.2 ml 10 tek doz enjektör Etkileşimi

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fragmin etkileşimi, Fragmin etken madde, Fragmin yardımcı maddeler, Fragmin alkol, Fragmin etkileşim, Fragmin kullananlar, Fragmin dozu, Fragmin kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

• Hemostazı etkileyen trombotik ajanlar, antitrombotikler (aspirin, dipridamol), K vitamini

antagonistleri ve diğer antikoagülan ilaçlar, nonsteroid antiinflamatuvar ilaçlar (indometasin vb), sitostatikler, dekstran, sülfınpirazon, probenesid ve etakrinik asit gibi ilaçlarla birlikte kullanıldığında antikoagülan etkide artış olabilir (bkz. Bölüm 4.2 Pozoloji ve Uygulama Şekli - Kararsız Koroner Arter Hastalığı (Kararsız angina ve ST yükselmesi olmayan miyokart infarktüsü).

• Nonsteroid antiinflamatuvar ilaçlar ve asetilsalisilik asitin analjezik/antiinflamatuar dozlan, vazodilatör prostoglandinlerin üretimini, ve bu nedenle renal kan akışı ve renal aülımı azaltırlar; Renal yetersizliği olan hastalara NSAİİTer veya yüksek doz asetilsalisilik asit ile birlikte dalteparin uygulanırken özel dikkat gösterilmelidir.

• Antihistaminikler, kardiyak glikozitler, tetrasiklinler ve askorbik asitle birlikte kullanıldığında antikoagülan etki azalabilir.

• Heparinin intravenöz nitrogliserin; yüksek doz penisilin, kinin ve tütün içimi ile etkileştiği gösterildiğinden; bu durum dalteparin için göz ardı edilemez.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Herhangi bir etkileşim çalışması bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon