FRAGMIN 5000 IU 0.2 ml 10 tek doz enjektör Saklanması

Pfizer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fragmin saklanması, Fragmin muhafazası, Fragmin soğuk, Fragmin nem, Fragmin karanlık, Fragmin ambalaj, Fragmin çocuklardan saklanması, Fragmin son kullanma tarihi, Fragmin firması, Fragmin kullanma talimatı, Fragmin üretici firma bilgilerini içerir.

5.FRAGMIN'in saklanması

FRAGMİN1 ’i çocukların göremeyeceği, erişemeyeceği yerlerde ve ambalajında saklayınız.

25 °C altındaki oda sıcaklığında saklanmalıdır.

Son kullanma tarihiyle uyumlu olarak kullanınız.

Ambalajdaki son kullanma tarihinden sonra FRAGMIN'i kullanmayınız.

Ruhsat Sahibi: Pfizer İlaçları Ltd. Şti. Muallim Naci Cad. No:55 34347 Ortaköy-İSTANBUL Üretici:. Vetter Pharma Fertigung GmbH/Almanya

AŞAĞIDAKİ BİLGİLER BU İLACI UYGULAYACAK SAĞLIK PERSONELİ İÇİNDİR.

Cilt altı enjeksiyon tekniği

Hasta oturur ya da yatar konumda olmalıdır. FRAGMİN derin cilt altı enjeksiyonu ile uygulanır. FRAGMİN göbek çevresine, uyluğun ve kalçanın üst-dış kısmına uygulanabilir. Enjeksiyon yeri hergün değiştirilmelidir. Göbek çevresi veya uyluğa enjeksiyon yaparken baş parmak ve işaret parmağı ile bir deri katı kaldınlır ve enjeksiyon bu bölgeye yapılır. Tüm iğne uzunluğunun, deriye 45-90 derecelik bir açı ile sokulması gerekir.

Bütün parenteral ilaçlar, uygulanmadan önce, solüsyon ve şişesinin elverdiği ölçüde, partikül veya renk değişikliği açısından görsel olarak incelenmelidir.

1

FRAGMİN, kan diyalizi (kanın temizlenmesi işlemi - hemodiyaliz veya hemofiltrasyon) alan hastalarda kullanılabilir. FRAGMİN, ekipman tüplerinde kan pıhtılannın oluşmasını önler. Hemodiyaliz ve hemofiltrasyon, böbrekleri fonksiyonlannı yerine getiremeyen kişilerde, doğal atık ürünlerin fazlasının kandan atılmasını sağlayan yöntemlerdir.