FORSEF IM 1000 mg 1 flakon Etkileşimi

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Forsef etkileşimi, Forsef etken madde, Forsef yardımcı maddeler, Forsef alkol, Forsef etkileşim, Forsef kullananlar, Forsef dozu, Forsef kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Şimdiye kadar, yüksek doz seftriakson ile güçlü diüretiklerin (örneğin, furosemid) aynı anda uygulanması sonucu herhangi bir böbrek fonksiyon bozukluğuna rastlanmamıştır.Seftriaksonun, aminoglikozidlerin renal toksisitesini artırdığına ilişkin bir bulgu yoktur.

Seftriakson uygulamasının ardından alkol alındığında disülfıram benzeri etkiler gözlenmemiştir.

Seftriaksonun kimyasal yapısında diğer bazı sefalosporinlerde bulunan, etanol intoleransı ve kanama sorunlarına neden olabilen N-metiltiotetrazol bulunmaz.

FORSEF’in eliminasyonu probenesid ile etkilenmez.

İn vitro bir çalışmada, kloramfenikol ve seftriakson kombinasyonunun antagonist etki gösterdiği saptanmıştır.

Literatür raporlarına göre, seftriakson amsakrin, vankomisin, flukonazol ve aminoglikozidlerle geçimsizdir.

FORSEF tedavisi gören hastalarda Coombs testi nadiren de olsa yalancı pozitiflik verebilir. Diğer antibiyotiklerde olduğu gibi FORSEF de galaktozemi testinde yalancı pozitif sonucaneden olabilir. Benzer şekilde, idrarda glikoz tayini için kullanılan enzimatik olmayantestlerde de yalancı pozitif sonuç alınabilir. Bu nedenle, FORSEF tedavisi sırasında idrardaglikoz tayini enzimatik testlerle yapılmalıdır.

Seftriakson hormonal kontraseptiflerin etkinliğini istenmeyen biçimde etkileyebilir. Sonuç olarak, tedavi sırasında veya tedaviyi takip eden ilk ay destekleyici ve hormonal olmayankontraseptif önlemlerin kullanılması önerilmelidir.