FORSEF IM 1000 mg 1 flakon Farmasötik Özellikleri

Bilim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

6.FARMASÖTİK ÖZELLİKLER

6.1. Yardımcı maddelerin listesi

Her 4 mL % 1 Lidokain hidroklorür çözeltisi içeren ampulde:

Lidokain hidroklorür Sodyum klorür

Sodyum hidroksit / hidroklorik asit (pH ayarlayıcı)

Enjeksiyonluk su

6.2. Geçimsizlikler

FORSEF içeren çözeltiler diğer ajanlar ile karıştırılmamalı ve diğer ajanlara eklenmemelidir. Özellikle, kalsiyum içeren seyrelticiler (örneğin Ringer çözeltisi veya Hartman çözeltisi)seftriakson flakonlarım rekonstitüe etmek için veya rekonstitüe edilmiş bir flakonu IVuygulama için daha fazla seyreltmek için kullanılmamalıdır, çünkü çökelti oluşabilir.Seftriakson ve kalsiyum içeren çözeltiler karıştırılmamalı veya aynı anda uygulanmamalıdır.

Literatürlerde seftriaksonun amsakrin, vankomisin, flukonazol, aminoglikozidler ve labetalol ile geçimsiz olduğu bildirilmiştir.

6.3. Raf ömrü

60 ay

6.4. Saklamaya yönelik özel tedbirler

Açılmamış flakon: 25°C’nin altındaki oda sıcaklığında, ışıktan koruyarak ambalajında saklanmalıdır. Sulandırıldıktan sonra, 25°C’nin altındaki oda sıcaklığında saklanırsa 24 saat,buzdolabında saklanırsa (2-8 °C) 72 saat süreyle etkinliğini korur.

6.5. Ambalajın niteliği ve içeriği

Kauçuk tıpa ve alüminyum kapşonlu, renksiz Tip III cam flakonda toz, 4 mL % 1 Lidokain HC1 çözeltisi içeren renksiz Tip I cam ampul ve kullanma talimatı ile birlikte karton kutudabulunmaktadır.

6.6. Beşeri tıbbi üründen arta kalan maddelerin imhası ve diğer özel önlemler

“Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği” ve “Ambalaj ve Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmelikleri ne uygun olarak imha edilmelidir.

Çözeltinin rengi, konsantrasyona ve saklanma sürelerine bağlı olarak açık sarı ile amber rengi arasında değişir. Solüsyonun renginin değişmesi ilacın etki ve toleransını etkilemez.

İntramüsküler enjeksiyon: İntramüsküler enjeksiyon için 1 g FORSEF, 4 mL %lTik lidokain çözeltisinde çözülür ve derin intragluteal enjeksiyon şeklinde uygulanır. Her ikitarafa da 1 g’dan fazla enjekte edilmemesi önerilmektedir. Lidokain içermeyen IMenjeksiyonlar ağrılıdır. Lidokain çözeltisi asla IV uygulanmamalıdır.

Beyaz nokta yukarıda bulunacak şekilde tutulur.

Ampulün baş kısmı ok yönünde aşağıya çekilir.

Testere kullanılmasına gerek yoktur.