FLUOROPOS göz damlası 1mg/ml 5ML Uyarılar

Biem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fluoropos uyarılar, Fluoropos zararları, Fluoropos önlemler, Fluoropos riskler, Fluoropos yan etkisi, Fluoropos alerji, Fluoropos alkol, Fluoropos hamileler, Fluoropos emzirme, Fluoropos araç kullanımı, Fluoropos fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Benzalkonyum klorür gözlerde tahriş meydana getirebilir. Yumuşak lenslerle temastan kaçımmz. Benzalkonyum klorür yumuşak lenslerde renk değişimi meydana getirebilir. Lensler uygulama öncesi çıkartılmalı ve uygulama sonrası en az 15 dakika takılmamalıdır.

Uzun vadeli topikal uygulama ve/veya yüksek dozlarda sistemik kortikosteroid yan etkileri meydana gelebilir.

Uzun süreh kortikosteroid uygulaması yatkınlığı bulunan hastalarda, fluorometholon uygulaması sonrası diğer kortikosteroidlere göre daha düşük oranlarda da olsa, göz içi basıncında artış meydana getirebilir.

Glokomu olan veya kortikosteroid kullanımı göz iç basıncında artışa neden olan hastalarda, fluorometholon tedavisinin basınç artışı tehlikesine sebebiyet vermesi nedeniyle kontrol altında tutulmalıdırlar.

Mevcut bakteriyel enfeksiyonlar, kortikosteroid verilmesi sonrası maskelenebihr veya şiddetlenebilir. Aynı zamanda uzun vadeli uygulamalarda ikincil enfeksiyon tehlikesi de göz önünde bulundurulmalıdır. Özellikle de tedaviye rağmen kronik enfeksiyon belirtilerinin sabit kalması durumunda dikkat edilmesi gerekmektedir.

Keratitlerin tedavisinin ön şartı epitelin kapalı olmasıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

FLUOROPOS'un trafikte ve makine kullanımında etkisi ihmal edilebilir. İlacın uygulanmasından hemen sonra görme yetisi çok kısa süreli olarak etkilenmektedir. Bu nedenle araç ve makine kullanırken dikkatli olunmalıdır.