FLUOROPOS göz damlası 1mg/ml 5ML Dozu

Biem Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fluoropos dozu, Fluoropos dozaj, Fluoropos doz aşımı, Fluoropos uygulama, Fluoropos kullanım şekli, Fluoropos kullanımı, Fluoropos kullanım süresi, Fluoropos açmı tokmu, Fluoropos nedir, Fluoropos ne için kullanılır, Fluoropos nasıl kullanılır, Fluoropos faydaları, Fluoropos etkileri, Fluoropos günde kaç kez, Fluoropos sabah mı akşam mı, Fluoropos fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Kullanmadan önce çalkalayınız.

Başka şekilde önerilmediği takdirde günde 2-4 defa 1 damla konjunktiva kesesine damlaülır. İlk 24 - 48 saat içerisinde uygulama saat başı gerçekleştirilebilir.

Tedavi süresi hastalık belirtilerine bağlıdır ve hastaya özel olarak mikroskobik bulgular ışığında doktor tarafından tespit edilmehdir. Fluorometholon içerikli preparatlann kontrolsüz biçimde uzun süreh kullammı her şartta önlenmelidir.

Uygulama şekli:

Göze damlatılarak kullanılır.

Göz damlaları genel olarak, şişe ucunun göze veya cilde temasından kaçınmak suretiyle kullanılmalıdır. Koruyucu başlığı çıkarınız, başımzı hafifçe arkaya atımz, alt göz kapağım gözün üzerinden biraz kaldırınız ve şişeye hafif bir basınç uygulayarak konjunktiva torbasına 1 damla damlatınız. Sonra göz kapaklarınızı yavaşça kapatınız. Kullandıktan sonra şişeyi sıkı bir biçimde kapatımz.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler :

Karaciğer/Böbrek Yetmezliği:
Normal dozlarda kullanılabilir. Doz ayarına gerek yoktur.
Pediatrik Popülasyon:
Topikal oftalmik kullamm ile ilgili olarak bu popülasyona ait bir bildirim bulunmamaktadır.

Doz aşımı ve tedavisi

FLUOROPOS lokal uygulanması sonrası toksik etki beklenmemektedir. Gerektiğinde göz suyla durulanır. Aşın doz şüphesi mevcutsa, göz iç basıncı kontrol edilmehdir. Basınç çok artmışsa, basıncı düşüren ilaçlar kullanılmalıdır.