FLEXIMAT %5 jel 40 G Gebelik

Rdc Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fleximat gebelik kategorisi C'dir. Fleximat hamilelik kategorisi, Fleximat gebelik kategorisi, Fleximat emzirme, Fleximat anne sütüne geçer mi, Fleximat laktasyon, Fleximat hamilelerde kullanımı, Fleximat ve bebek, Fleximat kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik Kategorisi: C/D (3.trimester).

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hamile kalmayı planlayan kadınlarda kullanımı önerilmemektedir. FLEXİMAT % 5 JEL kullanılacak ise etkili doğum kontrol yöntemi uygulanmalıdır.

FLEXİMAT % 5 JEL’in gebe kadınlarda kullanımına ilişkin veriler mevcut değildir.

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik /ve-veya/ embriyonal/fetal gelişim /ve-veya/ doğum /ve-veya/ doğum sonrası gelişim üzerindeki etkiler bakımından yetersizdir. İnsanlara yönelik potansiyel risk bilinmemektedir.

Gebelik dönemi

İnsanlarda gebelik üzerine prostaglandin sentezinin inhibisyonunun etkisi, tamamen dışlanamayacağından, FLEXİMAT % 5 JEL, gebeliğin birinci ve ikinci trimesterinde sadece dikkatli bir şekilde yararın risklere ağır bastığı durumlarda kullanılmalıdır. Günlük maksimum doz aşılmamalıdır (bkz. bölüm 4.2).

FLEXİMAT% 5 JEL kullanımı gebeliğin son trimesterinde kontrendikedir.

Gebeliğin son üc ayı sırasında, bu tıbbi ürünlerin etki mekanizması doğum aktivitesinin supresyonuna, gebeliğin ve doğum travayının uzamasında yol açabilir ve çocuklarda kardiyovasküler (duktus arteriozusun erken kapanması ve pulmoner hipertansiyon) ve renal (oligüri ve oligoamnioz) toksisiteye, anne ve çocukta kanama eğiliminin artmasına ve annede ödem oluşma riskinde artışa neden olabilir.

Laktasyon dönemi