FIXDUO 2.5/4 mg 30 çiğneme tablet { Nuvomed } Gebelik

Nuvomed Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fixduo gebelik kategorisi B'dir. Fixduo hamilelik kategorisi, Fixduo gebelik kategorisi, Fixduo emzirme, Fixduo anne sütüne geçer mi, Fixduo laktasyon, Fixduo hamilelerde kullanımı, Fixduo ve bebek, Fixduo kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: B’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik/embriyonel/fetal gelişim/doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı zararlı etkiler olduğunugöstermemektedir.

Gebe kadınlara verirken dikkatli olunmalıdır.

Gebelik dönemi

FİXDUO gebelikte sadece gerekli olduğunda kullanılmalıdır.

Laktasyon dönemi

Setirizin insan sütüne geçmektedir.

Montelukastm insan sütü ile atılıp atılmadığı bilinmemektedir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar montelukastm anne sütü ile atıldığını göstermektedir.

Emziren kadınlarda FİXDUO reçetelenirken dikkatli olunmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite

Levosetirizin ile ilgili hayvanlarda yapılan çalışmalar fertiliteye bir etkisinin olmadığını göstermiştir.

Montelukast dişi sıçanlarda 200 mg/kg doz (yetişkinlerde maksimum önerilen günlük oral dozun yaklaşık 70 katı EAA) fertilitede azalmaya yol açsa da 100 mg/kg’lık dozlarda(yetişkinlerde maksimum önerilen günlük oral dozun yaklaşık 20 katı EAA) fertilitedeherhangi bir değişiklik gözlenmemiştir. Montelukast, erkek sıçanlarda 800 mg/kg(yetişkinlerde maksimum önerilen günlük oral dozun yaklaşık 160 katı EAA) kadar fertiliteüzerine herhangi bir etki göstermemiştir.