FINACEA 0.15 gr/gr %15 30 gr jel {Bayer} Zararları

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Finacea zararları, Finacea önlemler, Finacea riskler, Finacea uyarılar, Finacea yan etkisi, Finacea istenmeyen etkiler, Finacea cinsel, Finacea etkileri, Finacea tedavi dozu, Finacea aç mı tok mu, Finacea hamilelik, Finacea emzirme, Finacea alkol, Finacea kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Klinik araştırmalarda sadece deride, tedaviye bağlı advers olaylar bildirilmiştir. Vakaların büyük çoğunluğunda semptomlar hafif veya orta dereceli olup, iritasyon semptomlarının sıklığı tedavisüresince giderek düşüş göstermiştir.

Klinik çalışmalarda, en sık gözlemlenen yan etkiler; uygulama bölgesinde pruritus, yanma ve ağrıdır.

Klinik çalışmalarda gözlemlenen yan etkiler MedDRA sıklık sistemine göre aşağıda tanımlanmıştır;

çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın değil (>1/1,000 ila <1/100); seyrek (>1/10,000 ila <1/1,000); çok seyrek (<1/10,000); bilinmiyor (eldeki verilerle tahmin edilemiyor)

Akne:

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygın olmayan: Kontakt dermatit

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıkları

Çok yaygın: Uygulama bölgesinde pruritus, yanma ve ağrı Yaygın: Uygulama bölgesinde kuruluk, döküntü ve parestezi

Yaygın olmayan: Uygulama bölgesinde eritem, eksfoliyasyon, sıcaklık-hissi ve renk değişikliği Rosacea:

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygın olmayan: Acne, kontakt dermatit

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıkları

Çok yaygın: Uygulama bölgesinde yanma, ağrı ve pruritus Yaygın: Uygulama bölgesinde parestezi, kuruluk, döküntü ve ödemYaygın olmayan: Uygulama bölgesinde rahatsızlık, eritem, ürtiker

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Pediyatrik popülasyon:

12-18 yaş arası ergenlerde akne tedavisi:

12-17 yaş arası ergenlerin (120/383; 31%) katıldığı 4 faz II ve II/III klinik çalışmada görülen istenmeyen etkilerin ortalama insidansı, 12-17 yaş (% 40), >18 yaş (% 37) ve tüm hastapopülasyonlarında (38%) görülenle benzer olarak bulunmuştur. Bu benzerlik 12-20 yaş grubu (%40) için de benzerdir.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırna sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesine olanak sağlar. Sağlıkmesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu Türkiye Farmakovijilans Merkezi(TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedir (www.titck.gov.tr; e-posta: tufam@titck.gov.tr ; tel: 0800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).