FINACEA 0.15 gr/gr %15 30 gr jel {Bayer} Uyarılar

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Finacea uyarılar, Finacea zararları, Finacea önlemler, Finacea riskler, Finacea yan etkisi, Finacea alerji, Finacea alkol, Finacea hamileler, Finacea emzirme, Finacea araç kullanımı, Finacea fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

FİNACEA sadece haricen kullanılır.

FİNACEA’yi uygularken göz, ağız ve diğer mukozal membranlar ile temas ettirmemeye özen gösterilmeli, hastalar bu konuda (bkz. 5.3 Klinik öncesi güvenlik verileri) bilgilendirilmelidir. Kazaile temas halinde; gözler, ağız ve/veya etkiye maruz kalmış mukozal membranlar bol su ileyıkanmalıdır. Eğer göz iritasyonu devam ederse hasta bir doktora başvurmalıdır. Her uygulamadansonra eller yıkanmalıdır.

Papülopüstüler rosacea tedavisi için FİNACEA kullanırken alkol içeren temizleyicilerin, tentürlerin, astrenjanların ve peeling ajanlarının FİNACEA ile birlikte kullanılmasından kaçınılması tavsiyeedilir.

Preparatın içeriğinde bulunan benzoik asit cilde, gözlere ve diğer mukozal membranlara hafif iritan etkilidir. Propilen glikol deride iritasyonuna sebep olabilir.

Pazarlama sonrası araştırmalarda seyrek olarak aşırı duyarlılık ve astım tablosunda ağırlaşma (sıklığı bilinmiyor) rapor edilmiştir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanma üzerine herhangi bir etkisi yoktur.