FEXOFEN pediatrik 30mg/5ml şurup Uyarılar

Sanovel Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fexofen uyarılar, Fexofen zararları, Fexofen önlemler, Fexofen riskler, Fexofen yan etkisi, Fexofen alerji, Fexofen alkol, Fexofen hamileler, Fexofen emzirme, Fexofen araç kullanımı, Fexofen fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Pek çok yeni ilaçta olduğu gibi böbrek veya karaciğer yetmezliği olan yetişkinlerle ilgili olarak sınırlı veri bulunmaktadır. Feksofenadin hidroklorür bu özel yetişkin gruba dikkatle verilmelidir. Feksofenadin’in böbrek veya karaciğer yetmezliği olan çocuklarda güvenliliği ve etkililiği kanıtlanmamıştır.

6 aylıktan küçük pediyatrik hastalarda feksofenadinin etkinliği ve güvenilirliği henüz kanıtlanmamıştır.

Yaşlı hastalarda herhangi bir özel önleme ihtiyaç yoktur.

İçeriğinde bulunan sorbitol nedeniyle, nadir kalıtımsal fruktoz intolerans problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

FEXOFEN pediyatrik şurup, 5 ml’lik dozunda 10 g’dan daha az gliserin içerir. Gliserine karşı herhangi bir etki beklenmez.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Farmakodinamik profil ve bildirilmiş olan istenmeyen olaylara dayanarak, feksofenadin hidroklorür tabletlerinin araç ve makine kullanma yeteneği üzerinde bir etki yaratması olası görünmemektedir. Objektif testlerde, feksofenadin hidroklorürün merkezi sinir sistemi fonksiyonu üzerinde anlamlı herhangi bir etkisinin olmadığı gösterilmiştir. Bu, hastaların araç kullanabilecekleri veya konsantrasyon gerektiren işler yapabilecekleri anlamına gelmektedir.