FERRUM HAUSMANN 100 mg 5 ampül Gebelik

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ferrum Hausman gebelik kategorisi C'dir. Ferrum Hausman hamilelik kategorisi, Ferrum Hausman gebelik kategorisi, Ferrum Hausman emzirme, Ferrum Hausman anne sütüne geçer mi, Ferrum Hausman laktasyon, Ferrum Hausman hamilelerde kullanımı, Ferrum Hausman ve bebek, Ferrum Hausman kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi 1 .trimesterde C, 2. ve 3. trimesterde A’dır.

FERRUM HAUSMANN İ.M. gebeliğin 1. Trimesterinde kullanılmamalıdır. Bu döneme ait hayvan ve gebe kadınlarda yapılmış kontrollü çalışmalar mevcut değildir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

İyi yönetilmiş epidemiyolojik çalışmalar FERRUM HAUSMANN I.M.’nin gebelik üzerinde ya da fetusun/yeni doğan çocuğun sağlığı üzerinde advers etkileri olduğunu göstermemektedir.

FERRUM HAUSMANN I.M. gebelik döneminde kullanılabilir.

Gebelik dönemi

Özellikle 2. ve 3. trimesterde, artan demir gereksinimi demir eksikliğine sebep olabileceği için, demir takviyesi önerilmektedir.

Laktasyon dönemi

Demir, anne sütüne geçmektedir. Bu geçiş, annenin mevcut demir seviyesine ve gıda ile alınan demir miktarına göre değişmez. Bu sebeple, emziren anneye demir preparatı verilmesi, bebekte bir demir intoksikasyon una veya bebekte var olan demir eksikliğinin ortadan kaldırılmasına sebep olmaz. Hekime danışılarak kullanılabilir.

Üreme yeteneği / Fertilite