FERRUM HAUSMANN 100 mg 5 ampül Uyarılar

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ferrum Hausman uyarılar, Ferrum Hausman zararları, Ferrum Hausman önlemler, Ferrum Hausman riskler, Ferrum Hausman yan etkisi, Ferrum Hausman alerji, Ferrum Hausman alkol, Ferrum Hausman hamileler, Ferrum Hausman emzirme, Ferrum Hausman araç kullanımı, Ferrum Hausman fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Parenteral demir uygulamasında nadiren hastanın aşırı duyarlılığının neden olduğu anaflaktik tipte reaksiyonlar görülebilir. Bu nedenle parenteral demir tedavisi ancak oral tedavinin yetersiz olacağı hastalarda uygulanmalıdır. Uygulama öncesinde duyarlılığın bir test dozu ile (0.5 ml

I.M.) araştırılması yararlıdır.

Oluşabilecek bir reaksiyona karşı epinefrin ve glukokortikoidler hazır bulundurulmalıdır. Özellikle alerjiye eğilimli hastalarda çok dikkatli olunmalıdır.

Hastalar karaciğer, böbrek yetmezliği ve alerjiye karşı uyarılmalıdır.

Anjiokardiyopatili hastalarda kardiyovasküler komplikasyon insidansında artış görülebilir.

Özellikle düşük demir bağlama kapasitesi ve/veya folik asit eksikliği olan bronşial astımlı hastalar, alerjik veya anaflaktik reaksiyon riski taşırlar.

Parenteral demir kullanımı bakteriyel veya viral enfeksiyonu olumsuz yönde etkileyebileceği için Ferrum, artmış ferritin değerleri olan akut veya kronik enfeksiyonlu hastalarda dikkatli kullanılması gerekir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

FERRUM HAUSMANN FORT film tablet'in araç ve makine kullanımı üzerinde hiçbir etkisi yoktur.