FERPLEX FOL oral solüsyon Uyarılar

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ferplex Fol uyarılar, Ferplex Fol zararları, Ferplex Fol önlemler, Ferplex Fol riskler, Ferplex Fol yan etkisi, Ferplex Fol alerji, Ferplex Fol alkol, Ferplex Fol hamileler, Ferplex Fol emzirme, Ferplex Fol araç kullanımı, Ferplex Fol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Çocukların ulaşabileceği yerden uzak tutunuz.

Demir eksikliği veya demir eksikliği anemisinin temelinde yer alabilecek hastalıklar tespit edilmeli ve bu hastalıklar uygun şekilde tedavi edilmelidir.

Ürünün süt proteini içermesinden dolayı, alerjik reaksiyon geliştirebilecek, süt-proteini intoleransi olan bireylerde dikkatle kullanılmalıdır.

Tolerans veya bağımlılık riski açısından özel bir uyarı yoktur. Sürekli kanama, menoraji veya hamilelik durumları haricinde tedavi süresi 6 aydan uzun olmamalıdır.

FERPLEX FOL oral solüsyon içeriğinde, gecikmiş alerjik reaksiyona neden olabilecek parabenler (metil - p - hidroksibenzoat sodyum tuzu, propil - p - hidroksi benzoat sodyum tuzu) bulunmaktadır.

Flakon üzerindeki koruyucu kapak kuvvetlice ileriye itilip kaldırıldıktan sonra kapağın tam ortasındaki hazneli kısım kuvvetlice aşağıya bastırılır ve flakon iyice çalkalanır. Daha sonra kapak açılıp su ile ya da direkt olarak flakondan içilir.

Aşağıdaki durumlarda kullanımı dikkatle değerlendirilmelidir :

Alkolizm, hepatit, aktif enfeksiyonlar, enterit, kolit, divertikülit ve ülseratif kolit gibi intestinal sistemin inflamatuvar hastalıkları, pankreatit ve peptik ülser.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Ferplex Fol'ün, araç ve makine kullanımı üzerine etkisi bildir

ilmmi

ştir.