FERPLEX FOL oral solüsyon Nedir

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ferplex Fol nedir, Ferplex Fol ne için kullanılır, Ferplex Fol ne ilacı, Ferplex Fol neye yarar, Ferplex Fol ne işe yarar, Ferplex Fol neye iyi gelir, Ferplex Fol kullananlar, Ferplex Fol kullanımı, Ferplex Fol uygulama, Ferplex Fol etkileri, Ferplex Fol faydaları bilgilerini içerir.

2.FERPLEX FOL nedir ve ne için kullanılır?

FERPLEX FOL, kutuda 10 adet 15 ml'lik flakon olarak sunulan bir solüsyondur.

FERPLEX FOL, etkin madde olarak üç değerlikli demir'e eşdeğer demir proteinsüksinilat ve rezervuarlı kapak içerisinde bastırmakla çözelti içerisine giren kalsiyum folinat pentahidrat içerir.

• Demir protein süksinilat bir demir formudur. İnsanlarda demir kırmızı kan hücrelerinde bulunan hemoglobin adlı proteinin üretimi ve görevi için çok önemlidir

• Folinik asit yeni hücrelerin üretilmesi ve korunması için gerekli bir vitamindir. Bu durum özellikle hücre bölünmesinin hızlı olduğu gebelik ve anne karnındaki bebek için önemlidir.

FERPLEX FOL vücutta demir (demir eksikliği anemisi) veya folat'ın (megaloblastik anemi) az bulunması sonucu ortaya çıkan kansızlığın önlenmesi veya tedavi edilmesinde kullanılır. Bu durum çocuklarda veya gebelikte, doğum sonrasında veya emzirme sırasında ortaya çıkabilecek kansızlıkların tedavisini de içerir.