FASTURTEC 7.5 mg/5 ml infizyonluk çözelti için toz içeren flakon vecozucu içeren ampül Zararları

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fasturtec zararları, Fasturtec önlemler, Fasturtec riskler, Fasturtec uyarılar, Fasturtec yan etkisi, Fasturtec istenmeyen etkiler, Fasturtec cinsel, Fasturtec etkileri, Fasturtec tedavi dozu, Fasturtec aç mı tok mu, Fasturtec hamilelik, Fasturtec emzirme, Fasturtec alkol, Fasturtec kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

FASTURTEC, ilerlemiş malignitelerin sitoredüktif kemoterapisine destek tedavisi şeklinde eşzamanlı olarak uygulanmaktadır; advers olayların nedenini değerlendirmek, altta yatan hastalık ve tedavisinden beklenen advers olayların anlamlı yükü nedeniyle, zordur. İlaca bağlı en önemli advers olaylar, başlıca döküntü ve ürtiker olmak üzere alerjik reaksiyonlardır. Hipotansiyon (<%1), bronkospazm (<%1), rinit (<%0.1) vakaları ve anafilaksi dahil (<%0.1) ciddi aşırı duyarlılık reaksiyonlarına (<%1) da FASTURTEC’in neden olduğu düşünülmektedir.

FASTURTEC seyrek olarak hemoliz ve methemoglobinemi gibi hematolojik bozukluklara neden olmuştur. Rasburikaz aracılığıyla ürik asidin allantoine enzimatik dönüşümü sırasında hidrojen peroksit açığa çıkmaktadır. G6PD eksikliği olan hastalar gibi risk altındaki hasta grubunda hemolitik anemi veya methemoglobinemi gözlenmiştir. 347 hastanın dahil olduğu klinik çalışmalarda, 3 hastada (< %1) hemolitik anemi gelişmiş, bu hastaların birinde G6PD eksikliği bulunduğu belirlenmiştir.

Ayrıca, klinik çalışmalarda rapor edilen ve FASTURTEC’in neden olduğu düşünülen 3. veya 4. derece advers etkiler sistem organ klasifikasyonuna ve görülme sıklığına göre aşağıdaki tabloda verilmiştir. Görülme sıklıkları şu şekilde tanımlanmıştır.