FASTURTEC 7.5 mg/5 ml infizyonluk çözelti için toz içeren flakon vecozucu içeren ampül Nedir

Sanofi Aventis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Fasturtec nedir, Fasturtec ne için kullanılır, Fasturtec ne ilacı, Fasturtec neye yarar, Fasturtec ne işe yarar, Fasturtec neye iyi gelir, Fasturtec kullananlar, Fasturtec kullanımı, Fasturtec uygulama, Fasturtec etkileri, Fasturtec faydaları bilgilerini içerir.

2.FASTURTEC nedir ve ne için kullanılır?

FASTURTEC bir kutuda 1 adet 7.5 mg Rasburikaz içeren flakon ve 1 adet 5 ml çözücü içeren ampul ile sunulmaktadır. Toz, ambalajın içinde bulunan çözücü ile çözülmelidir.

Kemoterapi (kanser tedavisi) görmüş ya da görmekte olan hastalarda kanser hücreleri tahrip olduğunda kanda dolaşan ürik asit seviyesinde belirgin bir artış görülebilir. FASTURTEC, bu yüksek seviyedeki ürik asit miktarını düşürmek veya kanda dolaşan ürik asit miktarındaki herhangi bir aşırı artışı önlemek için kullanılmaktadır.

Kanda normal seviyelerde bulunan ürik asit, normal olarak böbrekler tarafından idrar yolu ile atılır. Fazla miktarda bulunduğunda ise, böbreklerin bu işlevi yeterli olmayabilir. Böyle bir durumda ürik asit böbreklerinize zarar verebilir.

FASTURTEC, ürik asidi çözünürlüğü daha yüksek olan ve dolayısıyla daha kolay ve güvenli olarak idrarla atılabilen allantoin adı verilen başka bir maddeye çevirir. Bu şekilde de böbreklerinizi korur.