EULEXIN 250 mg 100 tablet {Schering-plough} Uyarılar

Schering Plough Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Eulexin uyarılar, Eulexin zararları, Eulexin önlemler, Eulexin riskler, Eulexin yan etkisi, Eulexin alerji, Eulexin alkol, Eulexin hamileler, Eulexin emzirme, Eulexin araç kullanımı, Eulexin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Karaciğer tahribatı: Flutamid kullanımına bağlı olarak tranbsaminaz anormallikleri , kolestatik sarılık, karaciğer nekrez ve hepatik ansefalopati bildirildiği için düzenli karaciğer disfonksiyonu belirtileri görüldüğünde uygun laboratuar testleri yapılmalıdır. Eğer test sonuçları karaciğer hasarı veya sarılığa işaret ediyorsa tedavi kesilmeli ya da doz azaltılmalıdır.
Tedavi durdurulduktan sonra sonra hatta bazı hastalarda dozun azaltılmasından sonra karaciğer hasarı normale döner. Bununla birlikte, flutamid kullanımına bağlı şiddetli karaciğer tahribatı bunun sonucunda ölüm bildirilmiştir.
LHRH agonistiyle birlikte EULEXIN Tablet tedavisi sırasında her bir ilacın olası yan etkisi göz önümde bulundurulmalıdır. Hasta kendiliğinden tedaviye ara vermemeli veya dozu değiştirmemeli, doktora danışılmalıdır.
Sadece erkek hastalarda kullanılır. Gebe kadınlarda ve emziren annelerde herhangi bir çalışma yapılmamıştır. Dolayısıyla gebelerde ve emziren kadınlarda kullanılmamalıdır.