ETOPOSIDE-TEVA 100 mg 1 flakon Gebelik

Med Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Etoposide gebelik kategorisi D'dir. Etoposide hamilelik kategorisi, Etoposide gebelik kategorisi, Etoposide emzirme, Etoposide anne sütüne geçer mi, Etoposide laktasyon, Etoposide hamilelerde kullanımı, Etoposide ve bebek, Etoposide kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Gebelik kategorisi: D
Genel tavsiye

ITPOPOSİDE-TEVA hamile ve emziren annelere uygulanmamalıdır.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlara hamile kalmaktan kaçınmaları önerilmelidir. Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar ve erkekler tedavi süresi boyunca ve tedaviden sonraki 6 ay içinde etkin bir doğum kontrol yöntemi kullanmalıdır. Eğer bir hasta etoposid tedavisini takiben çocuk sahibi olmayı planlıyorsa mutlaka genetik yönden bir uzmana danışması önerilir.

Gebelik dönemi

Etoposid iarelerde ve sıçanlarda, klinik olarak uygulanan dozlara eşdeğer dozlarda teratojeniktir. Hamile kadınlarda kullanımı sırasında güvenliliği ortaya koyulmamıştır, gebelikte kullanımı i 1 e i 1 gi 1 i yeterli ve kontrollü çalışmalar yoktur.

ETOPOSİDE-TEVA gerekli olmadıkça gebelik döneminde kullanılmamalıdır. Gebe kadınlara verilirken dikkatli olunmalıdır (5.3. KI in i k ö n ces i güve n li/ik verileri bölti m ü n e ba kınız).

Laktasyon dönemi

ETO P O SİDE-TE V A em z i r m e d ö n e m i n d e k u 11 a m 1 m amalidir.

Üreme yeteneği (fertilite)

ETOPOSİDE-TEVA fertilitede azalmaya neden olabilir. Geri dönüşü olmayan kısırlık olasılığı vardır.