ESTRACYT 140 mg 100 kapsül Uyarılar

Pharmacia Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Estracyt uyarılar, Estracyt zararları, Estracyt önlemler, Estracyt riskler, Estracyt yan etkisi, Estracyt alerji, Estracyt alkol, Estracyt hamileler, Estracyt emzirme, Estracyt araç kullanımı, Estracyt fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

ESTRACYT, hafif ya da ciddi derecede kemik iliği depresyonu, tromboflebit, tromboz ya da tromboembolik hastalığı olan hastalarda, özellikle bu durumun östrojen tedavisiyle ilgisi varsa, dikkatli kullanılmalıdır. Serebral, vasküler ya da koroner arter hastalığı ve konjestif kalp yetmezliği olanlarda da tedbirli olunmalıdır.

Glukoz Toleransı: ESTRACYT, glukoz toleransını azaltabileceğinden, diyabetli hastalar ESTRACYT tedavisi altında iken dikkatle izlenmelidir.

Kan Basıncında Yükselme: Tedavi sırasında hipertansiyon ortaya çıkabileceğinden, kan basıncı düzenli aralıklarla kontrol edilmelidir.

Sıvı Retansiyonu: ESTRACYT tedavisi gören bazı hastalarda, mevcut ya da yeni başlayan periferik ödem ya da konjestif kalp hastalığında şiddetlenme görülmüştür. Sıvı retansiyonundan etkilenebilen, epilepsi, migren, böbrek ve karaciğer işlev bozukluğu gibi durumlarda da dikkatli takip gerekmektedir .

Kalsiyum/Fosfor Metabolizması: ESTRACYT, kalsiyum ve fosfor metabolizmasını etkileyebileceğinden, hiperkalsemiyle ilgili metabolik kemik hastalıklarında veya böbrek yetersizliği olanlarda dikkatli kullanılmalıdır. Prostat kanseri ve osteoblastik metastaz hastalarında hipokalsemi riski vardır ve kalsiyum seviyeleri yakından takip edilmelidir.

Not: Bazı endokrin ve hepatik fonksiyonlar östrojen ihtiva eden ilaçlardan etkilendiğinden, ilgili laboratuar test değerleri de etkilenmektedir.

İmmünosüpresan Etki/Enfeksiyonlara Duyarlılıkta Artış: ESTRACYT dahil kemoterapötik ajanlar ile immün sistemi baskılanmış hastalara, canlı veya zayıflatılmış canlı aşıların uygulanması ciddi ya da fatal enfeksiyonlar ile sonuçlanabilir. ESTRACYT alan hastalarda canlı aşılar ile aşılamadan kaçınılmalıdır. Öldürülmüş veya inaktive edilmiş aşılar uygulanabilir, ancak bu aşılara verilen yanıt azalabilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Estramustin'in araç ya da makine kullanma yeteneği üzerindeki etkisini değerlendiren çalışma yoktur.