ESTRACYT 140 mg 100 kapsül Dozu

Pharmacia Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Estracyt dozu, Estracyt dozaj, Estracyt doz aşımı, Estracyt uygulama, Estracyt kullanım şekli, Estracyt kullanımı, Estracyt kullanım süresi, Estracyt açmı tokmu, Estracyt nedir, Estracyt ne için kullanılır, Estracyt nasıl kullanılır, Estracyt faydaları, Estracyt etkileri, Estracyt günde kaç kez, Estracyt sabah mı akşam mı, Estracyt fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

ESTRACYT, antineoplastik tedavi uygulaması konusunda deneyimli kişiler tarafından uygulanmalıdır. Doz aralığı, 2 (veya 3) dozda uygulanmak üzere günde 7-14 mg/kg’dır (4-8 kapsül). Önerilen başlangıç dozu, en az 10 mg/kg’lık doza ulaşılacak şekilde 4-6 kapsüldür.

Uygulama şekli:

Kapsüller, yemeklerden en az 1 saat önce ya da yemeklerden en az 2 saat sonra alınmalıdır.

Kapsüller bir bardak suyla birlikte yutulmalıdır. Süt, süt ürünleri ya da kalsiyum, magnezyum veya

alüminyum içeren ilaçlar (örneğin antasitler), ESTRACYT kapsülleriyle birlikte alınmamalıdır.

4-6 hafta içinde herhangi bir etki gözlenmezse, tedaviye son verilmelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

ESTRACYT, karaciğer yetmezliği olan hastalarda zayıf metabolize olabileceğinden, bu tür hastalarda dikkatle kullanılmalıdır. Karaciğer fonksiyon testleri düzenli aralıklarla yapılmalıdır. Böbrek veya karaciğer yetmezliği olan hastalarda kullanılırken dikkatli olunmalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

ESTRACYT’in çocuklarda etkililiği ve güvenliliği gösterilmemiştir.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Spesifik bir antidotu yoktur. Günümüze değin her ne kadar ESTRACYT’in aşırı dozda alımıyla ilgili bir deneyim yoksa da, başta gastrointestinal yan etkiler olmak üzere, Estramustin’e bağlı olduğu bilinen yan etkilerin daha şiddetli olarak ortaya çıkması beklenir. Aşırı doz durumlarında, mide yıkanmalı ve semptomatik tedaviye başlanmalıdır. Hematolojik ve hepatik parametreler doz aşımından sonra en az 6 hafta süreyle izlenmelidir.