ENDOL 25 mg 25 kapsül Dozu

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Endol dozu, Endol dozaj, Endol doz aşımı, Endol uygulama, Endol kullanım şekli, Endol kullanımı, Endol kullanım süresi, Endol açmı tokmu, Endol nedir, Endol ne için kullanılır, Endol nasıl kullanılır, Endol faydaları, Endol etkileri, Endol günde kaç kez, Endol sabah mı akşam mı, Endol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

ENDOL ’un dozajı hastanın ihtiyaçlarına uygun olacak şekilde bireysel olarak ve dikkatli biçimde ayarlanmalıdır.

Gastro-intestinal rahatsızlıkların ihtimalini azaltmak için, ENDOL kapsüller daima yemekle veya bir antasitle alınmalıdır.

Kronik durumlarda; düşük dozajlı bir başlangıç tedavisi, bunun gerektiğinde kademeli olarak arttırılması ve yeterli bir süre için tedavinin denenmeye devam edilmesi (bazı durumlarda biraya kadar) en az istenmeyen etkiyle en iyi sonucu verecektir. Önerilen oral doz aralığı,bölünmüş dozlar halinde günlük olarak 50 mg ila 200 mg arasındadır.

Dismenorede dozaj: Günde 75 mg’a kadar, krampların veya kanamanın başlangıcıyla başlanır ve semptomlar sürdüğü sürece devam edilir.

Akut gut artritinde dozaj: Bütün semptomlar ve belirtiler dinene kadar bölünmüş dozlar halinde günde 150 mg ila 200 mg.

Uygulama şekli:

ENDOL kapsül ağızdan kullanım içindir, bir bardak su ile birlikte yutulmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Şiddetli böbrek ve karaciğer yetmezliğinde kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklarda güvenliliği değerlendirilmemiştir. Pediatrik doz belirlenmemiştir.

Geriyatrik popülasyon:

ENDOL, advers reaksiyonlara daha meyilli daha yaşlı hastalarda dikkatle kullanılmalıdır.

Doz aşımı ve tedavisi

Aşırı doz sonrasında aşağıdaki semptomlar görülebilir: mide bulantısı, kusma, yoğun baş ağrısı, baş dönmesi, mental konfüzyon, disoryantasyon veya letarji. Parestezi, hissizlik vekonvülsiyon da bildirilmiştir.

Tedavi semptomatik ve destekleyicidir. Mideye yeni alındıysa, mide olabildiğinde hızlı bir şekilde boşaltılmalıdır ve şiddetli elektrolit anomalilerinin düzeltilmesi düşünülebilir.

Kusma spontan olarak ortaya çıkmadıysa, hasta ipeka şurubuyla kusturulmalıdır. Hasta kusamıyorsa, gastrik lavaj gerçekleştirilmelidir. Mide boşaltıldıkta sonra, 25 veya 50 g aktifkömür verilebilir. Hastanın durumuna bağlı olarak, yakın tıbbi gözetim ve bakım gerekebilir.İndometasinin advers reaksiyonları olarak gastrointestinal ülserasyon ve hemoraji bildirildiğiiçin hasta birkaç gün takip edilmelidir. Antasitlerin kullanımı yardımcı olabilir.

2.6 ile 11.2 saat arasındaki terminal plazma yarılanma ömrü fazının yarılanma ömrüyle indometasinin plazma eliminasyonu bifaziktir.