ELOSALIC %0.1 pomad 45 G Dozu

Merck Sharp Dohme Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Elosalic dozu, Elosalic dozaj, Elosalic doz aşımı, Elosalic uygulama, Elosalic kullanım şekli, Elosalic kullanımı, Elosalic kullanım süresi, Elosalic açmı tokmu, Elosalic nedir, Elosalic ne için kullanılır, Elosalic nasıl kullanılır, Elosalic faydaları, Elosalic etkileri, Elosalic günde kaç kez, Elosalic sabah mı akşam mı, Elosalic fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Uygulama şekli:

ELOSALIC, etkilenen cilt bölgelerine, ince bir tabaka halinde uygulanmalıdır
Uygulama sıklığı ve süresi:

Günde bir veya iki defa uygulanmalıdır. Maksimum günlük doz 15 gramdır ve vücut yüzeyinin en fazla %30’una uygulanmalıdır. Üç haftalık uygulama sırasında veya sonrasında iyileşme görülmeye başladığında, günde iki kez olan uygulama günde bir defaya indirilmeli ve daha sonra kademeli olarak sonlandırılmalıdır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler:

Pediyatrik kullanım

Doz aşımı ve tedavisi

Aşırı ve uzun süreli topikal kortikosteroid kullanımı, Hipotalamus-hipofız-adrenal (HPA) eksen işlevini baskılayabilir ve sekonder adrenal yetmezliğe neden olabilir. HPA ekseni baskılanması saptanırsa ilacın kesilmesi veya uygulama sıklığının azaltılması denenmelidir, bu durumlar dikkatli bir gözlem gerektirir.

Klinik programda, tavsiye edilen maksimum günlük dozdan (günde 15 gram) daha yüksek dozlar hipotalamus-hipofız-adrenal eksen üzerinde geçici bir etkiye yol açmıştır.