ELLA 30 mg 1 tablet Nedir

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Ella nedir, Ella ne için kullanılır, Ella ne ilacı, Ella neye yarar, Ella ne işe yarar, Ella neye iyi gelir, Ella kullananlar, Ella kullanımı, Ella uygulama, Ella etkileri, Ella faydaları bilgilerini içerir.

2.ELLA nedir ve ne için kullanılır?

ELLA, her iki yüzünde de “ELLA” kodu kazınmış bulunan, beyaz renkte, yuvarlak bir tablettir.

ELLA, bir acil doğum kontrol hapıdır. Yani, bu ilaç, komnmasız cinsel ilişkiden veya kullandığınız koruyucu yöntemin başarısız olmasından sonra hamileliği önlemek için kullanılabilir. Örneğin,

- partnerinizin prezervatifi yırtıksa, kaymışsa veya çıkmışsa ya da cinsel ilişki esnasında prezervatif kullanmayı unutmuşsanız veya

- doğum kontrol hapınızı zamanında (bu konuda bilgi almak için, doğum kontrol hapı ambalajıyla birlikte gelen kullanım talimatının bilgilendirici bölümüne bakınız) almayı unutmuşsanız bu ilacı kullanabilirsiniz.

ELLA ilacını, komnmasız cinsel ilişkiden veya bir koruyucu yöntemin başarısız olmasından sonraki 120. saate (5. gün) kadar kullanabilirsiniz.

ELLA, doğal olarak vücutta bulunan bir hormon olan progesteronun etkinliğini değiştirerek işlev gösterir. ELLA ilacının yumurtalıklarınızın bir yumurta serbest bırakmasını önleyerek ve rahiminizdeki ortamı değiştirerek etki gösterdiği düşünülmektedir.

ELLA her durumda etkin değildir. Komnmasız cinsel ilişkiden 5 gün sonrasına kadar ELLA alan 100 kadının yaklaşık 2 tanesi hamile kalabilir.

ELLA uygulamasının normal bir doğum kontrol yöntemi olarak kullanılması uygun değildir.