DUOLANS 15/30 mg SR 28 kapsül Dozu

Nuvomed Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Duolans dozu, Duolans dozaj, Duolans doz aşımı, Duolans uygulama, Duolans kullanım şekli, Duolans kullanımı, Duolans kullanım süresi, Duolans açmı tokmu, Duolans nedir, Duolans ne için kullanılır, Duolans nasıl kullanılır, Duolans faydaları, Duolans etkileri, Duolans günde kaç kez, Duolans sabah mı akşam mı, Duolans fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Yetişkinlerde Kullanımı:

Gastro Özofageal Reflü Hastalığı (GÖRH):

Gastro özofageal reflü hastalığında önerilen doz günde 15/30 mg DUOLANS ’dır. Ortalama tedavi süresi 4-8 haftadır.

Erozif özofajit:

Erozif özofajitte önerilen doz günde tek doz 15/30 mg DUOLANS’dır 4-8 haftadır. 8 haftalık tedaviye yanıt vermeyen reflü 8 haftalık ek bir tedavi uygulanabilir.

Gereken durumlarda doz 30/30 mg DUOLANS’a yükseltilebilir.

12- 17 yaş arası pediyatrik hastalarda kullanımı Semptomatik gastro özofageal reflü hastalığının kısa süreli tedavisi 12- 17 yaş arası pediyatrik hastalarda önerilen doz, günde bir defa 15/30 mg DUOLANS ’dır. Tedavi süresi 8 haftadır. Erozif özofajitin kısa süreli tedavisi

12-17 yaş arası pediyatrik hastalarda önerilen doz, günde bir defa 15/30 mg DUOLANS ’dır. Tedavi süresi 8 haftadır.

Uygulama şekli:

DUOLANS ağızdan kullanım içindir.

DUOLANS kapsüller bir bardak su ile birlikte kahvaltıdan önce alınmalıdır. Kapsüller açılmamalı, çiğnenmemeli veya ezilmemelidir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek /Karaciğer yetmezliği:

Böbrek yetmezliği olan hastalarda lansoprazolün dozunun ayarlanmasına gerek yoktur. Domperidon böbreklerden çok az miktarda değişmemiş ilaç olarak atıldığı için böbrek yetmezliği bulunan hastalarda DUOLANS’ın tek kullanımlık dozun ayarlanması muhtemelen gerekmez. Ancak tekrar kullanımda doz sıklığı bozukluğun şiddetine göre günde bir ya da iki defaya düşürülmeli ve doz azaltılmalıdır.

DUOLANS ’ın içeriğinde bulunan domperidon karaciğerde çok fazla metabolize edildiği için DUOLANS karaciğer bozuklukları bulunan hastalarda kullanılmamalıdır.

Pediyatrik popülasyon:

Semptomatik gastroözofageal reflü ve erozif özofajitin kısa süreli tedavilerinde lansoprazol/domperidon’un 12 -17 yaş grubundaki pediyatrik hastalarda etkili ve güvenilir olduğu saptanmıştır. 35 kg’ın altındaki çocuklarda kullanımı önerilmemektedir.

. Ortalama tedavi süresi özofajitli hastalarda

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Lansoprazol

Lansoprazolün bilinen bir antidotu yoktur. Proteinlere çok yüksek oranda bağlandığından

diyaliz ile kandan uzaklaştırılamaz. Aşırı doz durumunda semptomatik ve destekleyici tedavi

yapılmalıdır.

Domperidon

Semptomlar

Aşırı doz semptomları arasında özellikle çocuklarda görülen baş dönmesi, deoryantasyon, ekstrapiramidal reaksiyonlar bulunmaktadır. Ayrıca aritmi, hipotansiyon gibi kardiyovasküler etkiler görülebilir.

Tedavi

Domperidona karşı spesifik bir antidot bulunmamakla birlikte aşırı doz alınması halinde gastrik lavaj ve aktif kömür uygulanması yararlı olabilir. Tıbbi olarak yakından denetim ve destekleyici tedavi önerilmektedir.

Antikolinerjik (benztropin 1-2 mg İ.M./ İ.V./ difenilhidramin 25-50 mg İ.M./ İ.V.) antiparkinson ilaçlar, ekstrapiramidial reaksiyonların kontrol altında tutulmasına yardımcı olabilir.