DOLVEN FORTE %10 jel 40 gr Uyarılar

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dolven Fort uyarılar, Dolven Fort zararları, Dolven Fort önlemler, Dolven Fort riskler, Dolven Fort yan etkisi, Dolven Fort alerji, Dolven Fort alkol, Dolven Fort hamileler, Dolven Fort emzirme, Dolven Fort araç kullanımı, Dolven Fort fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

DOLVEN FORTE’un 14 yaşından küçük çocuklarda kullanılması tavsiye edilmez.

Astım, yüksek ateş, nazal mukozada şişme (rinopolip) yaşayan hastalar veya kronik obstrüktif pulmoner hastalığı (özellikle yüksek ateşe bağlı semptomlar) bulunanlar, analjeziklere veantiromatizmallerin bütün çeşitlerine hassasiyeti bulunanlar, diğer hastalarlakarşılaştınldığında astım ataklannın artması (analjezik intoleransı/analjezik astım), deri vemukozada şişme (Quincke ödemi) veya ürtiker gibi rahatsızlıklarda yüksek risk taşır.

DOLVEN FORTE bu gibi hastalara dikkatli bir şekilde ve gözlem altında uygulanmalıdır. Aynı şekilde, diğer maddelere karşı hassasiyeti (aleıji) olan kişilere, deri reaksiyonu, kaşınmaveya ürtiker gösterenlerde dikkatli uygulanmalıdır.

DOLVEN FORTE ile tedavi edilen deri üzerine çocuklar dokunmamalıdır

3 günden fazla süren rahatsızlık durumunda doktor ile temasa geçilmelidir.

Propilen glikol ciltte rahatsızlıklara neden olabilir. Para-hidroksi benzoik asit metilesteri sodyum tuzu alerjik reaksiyonlara (muhtemelen gecikmiş) ve olağanüstü olan bronkospazmasebebiyet verebilir.

Gastrointestinal ülser, kanama veya perforasyon, karaciğer disfonksiyonu ve böbrek hastalığı geçmişi olanlarda dikkatli olunmalıdır.

Topikal uygulanan ibuprofeııin emiliml, sistemik kullanıma göre yaklaşık %5 daha düşük olduğu halde, prostaglandinlerin böbrek fonksiyonlarındaki rolü nedeniyle, tüm NSAİİ’Ierletedavide olduğu gibi, ender olarak ibuprofen ile tedavi sırasında böbrek fonksiyon bozukluğugözükebilir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

DOLVEN FORTE kullanmanın araç ve makine kullanma üzerine herhangi bir etkisi söz konusu değildir.