DOLVEN FORTE %10 jel 40 gr Zararları

Sanofi Pasteur Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dolven Fort zararları, Dolven Fort önlemler, Dolven Fort riskler, Dolven Fort uyarılar, Dolven Fort yan etkisi, Dolven Fort istenmeyen etkiler, Dolven Fort cinsel, Dolven Fort etkileri, Dolven Fort tedavi dozu, Dolven Fort aç mı tok mu, Dolven Fort hamilelik, Dolven Fort emzirme, Dolven Fort alkol, Dolven Fort kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Aşağıdaki sıklık gruplan kullanılmıştır:

Çok yaygın (> 1/10), yaygın (> 1/100, <1/10), yaygın olmayan (>1/1,000, <1/100), seyrek (>1/10,000, <1/1,000), çok seyrek (<1/10,000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketletahmin edilemiyor).

Deri ve deri altı hastalıkları:

Yaygın: Yaygın olarak görülen yan etkiler eritem, kaşınma, yanma gibi lokal deri reaksiyonlan, püstülasyonlu ekzantem veya ürtikerdir.

Seyrek: Seyrek olarak görülen, lokal alerjik reaksiyonlar (kontakt dermatit) gibi aşın duyarlılık reaksiyonlarıdır.

Çok seyrek: Çok seyrek olarak yatkınlığı olan hastalarda bronkospastik reaksiyonlar ortaya çıkabilir.

DOLVEN FORTE‘un deride geniş bir alana uzun süreli uygulanması durumunda, ibuprofen içeren diğer ilaçların sistemik uygulanmasında olabileceği gibi tüm organizmayı etkileyecekistenmeyen etkiler göz ardı edilemez.

Para-hidroksibenzoik asit metilesteri sodyum tuzu, aşırı duyarlılık reaksiyonlanna ve gecikmiş tipte alerjik reaksiyonlara neden olabilir.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlannın raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar/risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirilmesi gerekmektedir (www.titck.gov.tr: e-posta:tufamfflttitck.gov.tr; tel: 0 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99).