DOLOPROCT 15 gr krem {Bayer} Gebelik

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Doloproct gebelik kategorisi C'dir. Doloproct hamilelik kategorisi, Doloproct gebelik kategorisi, Doloproct emzirme, Doloproct anne sütüne geçer mi, Doloproct laktasyon, Doloproct hamilelerde kullanımı, Doloproct ve bebek, Doloproct kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi C’dir.

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

DOLOPROCT’un hamile kadınlarda kullanımına dair yeterli veri yoktur. Bu nedenle çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlarda, hamile kalma riski, tedaviyi öneren doktor tarafından değerlendirilmelidir.

Gebelik dönemi

DOLOPROCT’un gebelerde kullanımına ilişkin yeterli veri mevcut değildir.

Gebelikte topikal glukokortikosteroid kullanımı ile ilgili veriler yetersizdir; fakat topikal uygulanan glukokortikosteroidlerin sistemik yararlanımı çok az olduğu için daha düşük bir risk beklenebilir.

Birkaç epidemiyolojik çalışmada, gebeliğin ilk trimesterinde sistemik glukokortikosteroıdlerle tedavi edilmiş olan kadınların bebeklerinde yank dudak riskinin artma ihtimali olabileceği ileri sürülmektedir. Yank dudak nadir görülen bir bozukluktur ve eğer sistemik glukokortikosteroidler teratojenik ise, gebelik sırasında tedavi edilen her 1000 kadmda bir veya iki vaka artışı anlamına gelir.

Genel kural olarak glukokortikosteroid içeren topikal preparatlar gebeliğin ilk trimesterinde uygulanmamalıdır. DOLOPROCT ile tedavinin klinik endikasyonu gebe kadınlarda dikkatle gözden geçirilip, yarar ve riskleri bakımından özenle tartılmalıdır. Özellikle uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır.

Laktasyon dönemi

DOLOPROCT ile tedavinin klinik endikasyonu emziren kadınlarda dikkatle gözden geçirilip, yarar ve riskleri bakımından özenle değerlendirilmelidir. Özellikle uzun süreli kullanımdan kaçınılmalıdır.

Üreme yeteneği/Fertilite