DOLOPROCT 15 gr krem {Bayer} Nedir

Bayer Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Doloproct nedir, Doloproct ne için kullanılır, Doloproct ne ilacı, Doloproct neye yarar, Doloproct ne işe yarar, Doloproct neye iyi gelir, Doloproct kullananlar, Doloproct kullanımı, Doloproct uygulama, Doloproct etkileri, Doloproct faydaları bilgilerini içerir.

2.DOLOPROCT nedir ve ne için kullanılır?

DOLOPROCT, 15 g İçeren tüplerde ambalajlanmış beyaz, opak bir kremdir. Glukokortikoid (fluokortolon-21-pivalat) ve lokal uyuşturucu (lidokain hidroklorür) etkin maddelerini içerir, DOLOPROCT hemoroidlerin, anüs kenarında oluşan ağrılı mukoza çatlaklarının (anal fıssürler) ve anüs iltihabının (proktit) tedavisinde kullanılan bölgesel (topikal), iltihabı önleyici ve ağrı giderici (lokal anestezik) bir ilaçtır.

Fluokortolon-21-pivalat; iltihabi ve alerjik deri reaksiyonlarını engelleyerek bu durumlara bağlı kaşıntı, sızlama ve ağrı gibi şikayetleri giderir.

Lidokain hidroklorür; yıllardır kullanılan ve standart bir lokal uyuşturucu (anestezi) etki yapan ilaçtır. Ağrıyı hafifletip, kaşıntıyı azalttığından, hemoroidle ilişkili şikayetlerin tedavisi için hazırlanan fitillerde ve pomatlarda kullanıldığında etkili olduğu bulunmuştur.

DOLOPROCT hemoroid, rektum iltihabı veya anal ekzama ile ilişkili ağrı, şişme, yanma ve kaşıntı gibi belirtilerin(semptomlarm) tedavisinde kullanılır.

DOLOPROCT hemoroid, rektum iltihabı ve anal ekzama geliştirme sebeplerini ortadan kaldıramaz. Hemoroide, deride iltihap ve ekzamatöz belirtilerinin eşlik etmesi durumunda DOLOPROCT Krem ve DOLOPROCT Supozituvarın birlikte kullanılması önerilebilir.