DOLINE 100 mg 50 ml sprey Uyarılar

Tripharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Doline uyarılar, Doline zararları, Doline önlemler, Doline riskler, Doline yan etkisi, Doline alerji, Doline alkol, Doline hamileler, Doline emzirme, Doline araç kullanımı, Doline fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

DOLINE, belli önlemler alındığında ve sadece yakın tıbbi gözlem altında kullanılması gereken durumlar:

• Astım, kronik obstrüktif solunum yolu hastalığı, saman nezlesi veya nazal mukozanın kronik şişkinliği (nazal polip olarak da adlandırılır) olan hastalarda ya da özellikle de saman nezlesi benzeri klinik bulguları olan kronik obstrüktif solunum yolu hastalığı veya kronik solunum yolu enfeksiyonu olan hastalar.

• Diğer non-steroid antifılojistik/analjezik ajanlara aşın duyarlılığı olan hastalar

Bu hastalar, DOLINE için astım ataklarına benzer semptomları olan (analjezik intoleransı/analjezik astımı da denir), deri ve mukoz membranlarda lokal şişkinlik ya da ürtikeri olan hastalardan daha fazla risk taşırlar

• Başka maddelere karşı, deri reaksiyonları, kaşıntı veya ürtiker şeklinde alerjik reaksiyon veren hastalar.

DOLINE göze temas ettirilmemesine dikkat edilmelidir. Herhangi bir temas durumunda, temas eden bölge derhal bol su ile yıkanmalıdır.

DOLINE , cilalı mobilya veya plastik yüzeylerde hasar ve renk değişikliğine yol açabilir. Bu nedenle, ürünü uyguladıktan sonra eller yıkanmalı ya da yukarıdaki maddelerle temastan kaçınılmalıdır.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Doğru şekilde kullanılsa bile, DOLİNE İ.M. reaksiyon hızını araba veya makine kullanma yeteneğim bozacak şekilde değiştirebilir. Bu, özellikle alkolle birlikte kullanıldığında önemlidir.Hastalar DOLİNE İ.M. kullanırken araç ve makine kullanmamalıdır.