DOLINE 100 mg 50 ml sprey Dozu

Tripharma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Doline dozu, Doline dozaj, Doline doz aşımı, Doline uygulama, Doline kullanım şekli, Doline kullanımı, Doline kullanım süresi, Doline açmı tokmu, Doline nedir, Doline ne için kullanılır, Doline nasıl kullanılır, Doline faydaları, Doline etkileri, Doline günde kaç kez, Doline sabah mı akşam mı, Doline fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Uygulama sıklığı ve süresi

DOLINE , vücudun etkilenen kısımlarına ve çevresindeki alana, günde 4 kez uygulanabilir. Genel olarak, her bir uygulama için 7 püskürtme (1 püskürtme 18 mg etofenamata eşdeğerdir) yeterlidir.

Künt travmalarda (ör. spor yaralanmaları) genellikle 1 haftalık tedavi yeterlidir. Daha uzun süreli kullanımın terapötik yararı doğrulanmamıştır.

Romatizmal hastalıklar için, 3-4 hafta süren tedavi çoğu vakada yeterli olmaktadır. Semptomlar devam ederse, daha fazla tedavinin gerekip gerekmediğini belirlemek için doktora danışılmalıdır.

Uygulama şekli

Topikal kullanım içindir.

DOLINE ile her 1 veya 2 püskürtme sonrasında, çözeltinin uygulanan bölgeye nazikçe yedirilmesi ve kurumasının beklenmesi önerilir.

DOLINE’in uygulanmasından sonra birkaç dakika deri üzerinde kurumasına izin verilmelidir. Üzerinin bir bandaj veya pansuman ile kapatılması önerilmemektedir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Doz ayarlanmasına gerek yoktur.

Pediyatrik popülasyon:

Çocuklar üzerinde kullanım ile ilgili deneyimler sınırlıdır. Çocuklar ve adölesanlarda DOLINE kullanılması önerilmez.

Geriyatrik popülasyon:

Doz aşımı ve tedavisi

Hatalı kullanımda, bir şişe DOLİNE içeriği veya daha fazlası, kısa bir süre içerisinde, tüm vücut yüzeyine uygulandığında, başağrısı, baş dönmesi ve/veya epigastrik rahatsızlık görülebilir.

Önerilen tedavi:

Aşırı miktarda vücut yüzeyine uygulanan DOLİNE su ile yıkanarak uzaklaştırılmalıdır. Tadı nedeniyle toksikolojik açıdan güvenli olmayan dozlara genellikle oral olarak ulaşılamaz, ancak böyle bir durum ortaya çıktığında mide lavajı ve aktif kömür uygulanabilir.

Spesifik antidotu yoktur.