DIYABEN 3.5 mg 120 tablet Uyarılar

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Diyaben uyarılar, Diyaben zararları, Diyaben önlemler, Diyaben riskler, Diyaben yan etkisi, Diyaben alerji, Diyaben alkol, Diyaben hamileler, Diyaben emzirme, Diyaben araç kullanımı, Diyaben fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Hemolitik Anemi: Glukoz-6-fosfat dehidrojenaz (G6PD) eksikliği bulunan hastaların sülfonilüre ajanlarla tedavisi hemolitik anemiye sebep olabilir. DİYABEN sülfonilüreajanlar sınıfına dahil olduğundan, G6PD eksikliği bulunan hastaların tedavisinde dikkatliolunmalı ve sülfonilüre sınıfına dahil olmayan alternatif bir tedavi düşünülmelidir. Satışsonrası geri bildirimlerde G6PD eksikliği bulunmayan hastalarda da hemolitik anemiyerastlanmıştır.

İleri yaştaki hastalar için DİYABEN kullanımında aşağıdaki durumlarda dikkatli olunmalıdır:

• Sülfonürelerin hipoglisemik etkisine daha duyarlı olabilen ileri yaştaki, kötü beslenenve çevre direnci zayıf hastalarda,

• Böbrek ve hipofiz yetmezliği olan hastalarda,

• Hipoglisemiyi tetikleyebilen fazla egzersiz durumlarında,

• Hafif böbrek yetmezliği olan hastalarda dikkatli kullanılmalıdır. Böbrek yetmezliğiolan hastalar ile yapılan uzun dönemli klinik çalışmalarda, glibenklamidin dozu azaltılarakyeterli tedavi sağlanmıştır.

Nadir kalıtımsal galaktoz intoleransı, Lapp laktoz yetmezliği ya da glikoz-galaktoz malabsorpsiyon problemi olan hastalar DİYABEN kullanmamalıdır.

DİYABEN her dozunda 1 mmol (23 mg)’den daha az sodyum ihtiva eder; bu dozda sodyuma bağlı herhangi bir yan etki beklenmemektedir. “Sodyum içermediği kabuledilebilir”.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

DİYABEN ile tedavi sırasında hipoglisemi oluşması riski olabileceğinden trafikte ve makine kullanmada aktif rol almada dikkatli olunmalıdır.