DIYABEN 3.5 mg 120 tablet Yan Etkileri

Adeka Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Diyaben yan etkileri, Diyaben etkileri, Diyaben zararları, Diyaben belirtileri, Diyaben uyarılar, Diyaben önlemler, Diyaben kilo aldırırmı, Diyaben zayıflatırmı, Diyaben zehirlenmesi, Diyaben cinsellik, Diyaben sorunlar, Diyaben uykusuzluk, Diyaben bağımlılık, Diyaben bırakma bilgilerini içerir.

Bulantı, bası ve dolgunluk hissi, cildin aşırı hassaslık reaksiyonları, kan yapıcı sistemlerde değişiklikler, trombositopeni, tiroid fonksiyonlarında azalma (hipotiroidizm) nadiridir. Bazen ağızda metalik tad ortaya çıkabilir. Ayrıca Diyaben 3.5 tablet alındıktan sonra cildin allerjik reaksiyonları, güneş ışınlarına UV ışınlarına karşı aşırı hassasiyet (foto-sensitivite) ortaya çıkabilir.
Bazı nadir durumlarda genel allerjik reaksiyonlar (örneğin, deri döküntüleri, nefes darlığı, su tutulması, şok) görülebilir. Diyaben 3.5 tablet alındıktan sonra kanda trombositlerde azalma (trombositıpeni) ortaya çıkabilir. Bu yüzden tedavi yapan doktor, Gibenklemid ihtiva eden diğer preperetlerle tedavide olduğu gibi Diyaben 3.5 mg Tablet ile tedavide belirli aralıklarla trombosit sayımı yaptırmalıdır. Çok nadir durumlarda damar iltihabı ortaya çıkabilir.
Bu yan etkiler ortaya çıktığında doktor tedaviye devam edilip edilmeyeceğine kartar vermelidir.
Sindirim bozukluklarında (örneğin, ishal) yemek zamanının keçırıldığı durumlarda ve efor sarfedildiğinde zaten düşük olan kan şekeri, Diyaben tablet alınması ile daha da düşebilir. "Uyarı bölümünde bildirilrn tedbirlerle kan şekeri düzelmez ise doktora derhal haber verilmelidir. Diyeben ile yapılan şeker hastalığı tedavisinde düzenli kontroller gerekir.
Şekerin optimal ayarlanmasına kadar; preparat değiştirme veya düzensiz ilaç alınmasdında reaksiyon kabiliyeti kısıtlanabilir. Örneğin trafikte ve makina kullanmada aktif rol almada dikkatli olmalıdır.