DISINOL 10 ml solüsyon Zararları

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Disinol zararları, Disinol önlemler, Disinol riskler, Disinol uyarılar, Disinol yan etkisi, Disinol istenmeyen etkiler, Disinol cinsel, Disinol etkileri, Disinol tedavi dozu, Disinol aç mı tok mu, Disinol hamilelik, Disinol emzirme, Disinol alkol, Disinol kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

DİŞİNOL, konsantre solüsyonunun diş kavitesi dışına uygulanması sonucu diş etinde iritasyona neden olabilir.

Deri ya da yumuşak doku ile teması, geçici iritasyona, kontakt dermatite, dudaklarda enflamasyona ve ağızda enflamasyona ya da ülsere neden olabilir. Karanfil yağında bulunaneugenol, deri ve mukoz membranlara karşı iritan olarak etki edebilir; ayrıca aşırı duyarlılığaneden olabilir ve prostaglandin sentezini inhibe ettiği bildirilmiştir. Hastalar, karanfil yağınakarşı duyarlı olabilir.

Şüpheli advers reaksiyonların raporlanması

Ruhsatlandırma sonrası şüpheli ilaç advers reaksiyonlarının raporlanması büyük önem taşımaktadır. Raporlama yapılması, ilacın yarar / risk dengesinin sürekli olarak izlenmesineolanak sağlar. Sağlık mesleği mensuplarının herhangi bir şüpheli advers reaksiyonu TürkiyeFarmakovijilans Merkezi (TÜFAM)’ne bildirmeleri gerekmektedir, (www.titck.gov.tr; e-posta: tufam@titck.gov.tr; tel: O 800 314 00 08; faks: 0 312 218 35 99)