DISINOL 10 ml solüsyon Dozu

Koçak Farma Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Disinol dozu, Disinol dozaj, Disinol doz aşımı, Disinol uygulama, Disinol kullanım şekli, Disinol kullanımı, Disinol kullanım süresi, Disinol açmı tokmu, Disinol nedir, Disinol ne için kullanılır, Disinol nasıl kullanılır, Disinol faydaları, Disinol etkileri, Disinol günde kaç kez, Disinol sabah mı akşam mı, Disinol fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uygulama şekli

Pozoloji/uygulama sıklığı ve süresi:

Diş ağrılarını gidermek için, kutu içindeki kürdana sarılan küçük pamuk DİŞİNOL ile ıslatıldıktan sonra ağrıyan diş kovuğuna konulur.

Uygulama şekli:

Lokal olarak uygulanır.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler: Böbrek/Karaciğer yetmezliği:

Veri bulunmamaktadır.

Pediatrik popülasyon:

2 yaşın üzerindeki çocuklarda yukarıda belirtildiği şekilde kullanılabilir.

Geriyatrik popülasyon:

Yukarıda belirtildiği şekilde kullanılabilir.

Doz aşımı ve tedavisi

Lokal olarak uygulanan bir ilaç olan DİŞİNOL’ün yanlışlıkla veya suisit amaçla çok miktarda yutulması gastrointestinal sistemde iritasyona neden olabilir. Bu durumda gerekirse midelavajı yapılmalıdır.

Oromukozal ya da dental kullanımı ile doz aşımı vakaları bildirilmemiştir.

2 yaşından küçük çocuklarda 5-10 ml karanfil yağının oral uygulanmasından sonra yaşamı tehdit eden durumlar gözlenmiştir. Advers etkiler, koma, asidoz, genel nöbet, kanpıhtılaşmasında bozukluk ve akut karaciğer hasarını içerir.

Doz aşımı, sinir sistemi baskılanmasma, üriner anormalliklere, anyon açığı asidozu, karaciğer fonksiyonlarının bozulması, koma, nöbet ve düşük kan şekeri düzeylerine neden olabilir.Tedavi, semptomatik ve destekleyici olmalıdır; literatürlerde antidot olarak N-asetilsisteininbaşarıyla kullanıldığı bildirilmiştir.