DIOSS 2 G 28 efervesan tablet Etkileşimi

Vitalis Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dioss etkileşimi, Dioss etken madde, Dioss yardımcı maddeler, Dioss alkol, Dioss etkileşim, Dioss kullananlar, Dioss dozu, Dioss kullanımı bilgisini içerir.

Diğer tıbbi ürünler ile etkileşimler

Yemek, süt ve türevi ürünleri ve kalsiyum içeren ilaçlar stronsiyum ranelatın biyoyararlanımmı yaklaşık %60-70 azaltabilmektedir. Bu nedenle DİOSS bu ürünleritükettikten en az iki saat sonra kullanılmalıdır (bakınız bölüm 5.2).

Gastrointestinal seviyede divalent katyonlar oral tetrasİklinler ve kinolon antibiyotikler ile kompleks oluşturduğu ve emilimi azalttığı için, stronsiyum ranelat bu ilaçlarla aynı andaalınmamalıdır. Tedbir olarak, oral tetrasİklinler veya kinolon antibiyotikleri İle tedavisırasında DİOSS tedavisi geçici olarak durdurulmalıdır.

İn vivo klinik çalışmalar, stronsiyum ranelat ile beraber veya iki saat önce alman alüminyum ve magnezyum hidroksitlerinin, stronsiyum ranelat emiliminde az miktarda azalmaya (% 20-25 EAA azalması) sebep olduğunu göstermektedir. Ancak antasid DlOSS’tan 2 saat sonraalındığında emilim neredeyse etkilenmemektedir. Dolayısıyla, antasidlerin DlOSS’tan en aziki saat sonra alınması önerilmektedir. Ancak, DİOSS’un önerilen kullanımının yatmadanönce olması sebebiyle, bu dozaj rejimi pratik olmadığından, ilaçların birlikte kullanımı kabuledilmektedir.

Oral yoldan alınan D vitamini katkısı ile herhangi bir etkileşim gözlemlenmemiştir.

Klinik araştırmalarda, genellikle DİOSS ile aynı anda reçete edilen medikal ürünlerle, hedef kitlede herhangi bir klinik etkileşim veya buna ilişkin olarak kan stronsiyum seviyelerindeartış gözlenmemiştir. Bu ürünler: NSAİİ’Ier (asetilsalistik asit dahil), anilidler (örn.parasetamol), H2blokerleri ve proton pompası inhibitörleri, diüretikler, digoksin ve kardiyakglikozidler, organik nitratlar ve kardiyak hastalıklar için kullanılan diğer vazodilatörler,kalsiyum kanal blokerlerİ, beta blokerler, ADE inhibitörleri, anjİyotensin II antagonistleri,selektif beta-2 adrenoseptör agonistleri, oral antİkoagülanlar, platelet agregasyon inhibitörleri,statinler, fibrat ve benzodİazepin türevleridir.

Özel popülasyonlara ilişkin ek bilgiler

Veri bulunmamaktadır.

Pediyatrik popülasyon

Veri bulunmamaktadır.