DIKLORON 75 mg IM 10 ampül Zararları

Deva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dikloron zararları, Dikloron önlemler, Dikloron riskler, Dikloron uyarılar, Dikloron yan etkisi, Dikloron istenmeyen etkiler, Dikloron cinsel, Dikloron etkileri, Dikloron tedavi dozu, Dikloron aç mı tok mu, Dikloron hamilelik, Dikloron emzirme, Dikloron alkol, Dikloron kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Diklofenak kullanımı ile görülebilen belli başlı yan tesirler şunlardır:

Sindirim Sistemi: Karın ağrısı ve krampları, diyare, bulantı, kusma, hazımsızlık, flatülans, anoreksi; nadiren gastrointestinal kanama, peptik ülser (beraberinde kanama ve perforasyon da görülebilir), kanlı diyare, çok daha ender olarak ülseratif kolit ve Crohn proktokolitinde alevlenmeler, non-spesifik hemorajik kolit, pankreatit, stomatit, glossit, özofagus lezyonları, konstipasyon.

Merkezi sinir sistemi: Baş ağrısı, baş dönmesi, nadiren uyku hali, yorgunluk, daha ender olarak görme, işitme ve tat alma duyularında bozukluk, tinnitus, parestezi, hafıza bozuklukları, disorientasyon, depresyon, anksiyete, konvülsiyonlar, kabus görme, tremor, psikotik reaksiyonlar.

Deri: Deri döküntüsü, nadiren ürtiker, daha ender olarak ekzema, eritem, Stevens-Johnson sendromu, Lyell sendromu, eksfoliyatif dermatit, saç dökülmesi, fotosensitivite reaksiyonları, purpura (allerjik purpura dahil).

Böbrek: Çok ender olarak renal yetmezlik, hematüri, proteinüri, interstisiyel nefrit, nefrotik sendrom, papiller nekroz.

Karaciğer: Serum aminotransferaz enzimlerinde yükselme, nadiren hepatit (sarılıkla birlikte de görülebilir) dahil olmak üzere karaciğer fonksiyon bozuklukları.

Kan: Çok ender olarak trombositopeni, lökopeni, agranülositoz, hemolitik anemi, aplastik anemi.

Diğer: Nadiren ödem, hipersensitivite reaksiyonları (bronkospazm, hipotansiyon dahil olmak üzere anaflaktik reaksiyonlar), daha ender olarak empotans  (diklofenak ile bağlantılı olduğu şüphelidir), palpitasyon, göğüs ağrısı ve hipertansiyon.