DIAZEPAM DESITIN REC 10 mg 5 rektal tüp Uyarılar

Medsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Diazepam Desitin uyarılar, Diazepam Desitin zararları, Diazepam Desitin önlemler, Diazepam Desitin riskler, Diazepam Desitin yan etkisi, Diazepam Desitin alerji, Diazepam Desitin alkol, Diazepam Desitin hamileler, Diazepam Desitin emzirme, Diazepam Desitin araç kullanımı, Diazepam Desitin fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Serebral ya da spinal ataksi,
Alkol,
Hipnotikler,
Analjezikler ya da psikoterapötik ajanlarla meydana gelen akut zehirlenmelerde,
Dar açılı glokom,
Karaciğer ya da böbrek yetmezliği,v Uyku apne sendromu,
Kronik pulmoner yetmezliği akut şiddetlenmeleri gibi durumlarda dikkatle kullanılmalıdır.
* Geçmişinde ilaç bağımlılığı olanlarda bu preparat kullanılmamalıdır; ancak bazı istisnai durumlarda doktor kontrolü altında çok kısa süreyle kullanılabilir.
Çocuklara ve 14 yaş altı adolesanlara ancak zorunlu durumlarda verilmelidir. Zorunlu endikasyonlarda hastanede yatanlar dışında, yeni doğanlarda ve 6 aydan küçük bebeklerde kullanılmamalıdır.
Özellikle yaşlı ya da zayıf düşmüş hastalar yan etkilere daha yatkındır ve bu kişilerde düşük dozların kullanımı gerekebilir. Tedavinin ilk 5 gününde, motorlu araç ve/veya ağır makina kullanmamalı ve diğer tehlikeli aktivitelerden kaçınmalıdır. Diazepam ve metabolitleri süte geçer. Bebekte herhangi bir advers etkiden kaçınmak için emzirme döneminde kullanılmamalı, eğer tedavi kesinlikle gerekiyorsa emzirme sonlandırılmalıdır.
Benzin alkol içeriği nedeniyle yeni doğanlara, özellikle gelişim eksikliği görülenlere uygulanmamalıdır.