DIAZEPAM DESITIN REC 10 mg 5 rektal tüp Etkileşimi

Medsan Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Diazepam Desitin etkileşimi, Diazepam Desitin etken madde, Diazepam Desitin yardımcı maddeler, Diazepam Desitin alkol, Diazepam Desitin etkileşim, Diazepam Desitin kullananlar, Diazepam Desitin dozu, Diazepam Desitin kullanımı bilgisini içerir.

Diğer santral aktif ilaçlarla ve de alkolle beraber kullanımı karşılklı potansiyalizasyona neden olur ve bazı istenmeyen etkiler ortaya çıkar.
Simetidin ve omeprazol'ün benzodiazepin klerensini düşürdüğü ve etkilerini potansiyalize edebileceği, Rifampicin gibi hepatik enzimleri indükliyen maddelerin ise benzodiazepin klerensiniartırdığı gözlenmiştir. Disülfiram da diazepamın etkisini potansiyalize eder ve uzatır.
Diazepam metabolizması sigara ve teofilinle hızlanır. Teofilin, düşük dozlarda diazepamın sedatif etkisini tersine çevirir.
İlaç karaciğerde metabolize olan diğer ilaçlarla etkileşebilir; onları inhibe veya potansiyalize eder. Nadir durumlarda fenitolin metabolizması sigara ve teofilinle hızlanır.Diazepam tedavisine başlamadan önce doktor herhangi bir kronik ilaç tedavisi uygulanıp uygulanmadığını araştırmalıdır. Eğer varsa özellikle tedavinin başlangıcında özel önlemler alınmalıdır.
İlacın eliminasyonunun yavaş olması nedeniyle, tedavi sonlandıktan sonra bile bazı etkileşmeler olabilir.