DIAFURYL FORT 200 mg 16 kapsül Uyarılar

Abdi İbrahim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Diafuryl uyarılar, Diafuryl zararları, Diafuryl önlemler, Diafuryl riskler, Diafuryl yan etkisi, Diafuryl alerji, Diafuryl alkol, Diafuryl hamileler, Diafuryl emzirme, Diafuryl araç kullanımı, Diafuryl fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Uyanlar:

İki günlük uygulamadan sonra diyarenin devam etmesi halinde, tedavi yöntemi yeniden değerlendirilmeli ve oral veya intravenöz bir rehidratasyon çözeltisi kullanılarak, su kaybınıngiderilmesine yönelik rehidratasyon tedavisi yapılması düşünülmelidir.

Günde 6 defadan fazla sulu dışkılamayla seyreden veya 24 saatten uzun süren veya kilo kaybına yol açan diyarelerde ya da ateş ve kusmanın başlaması halinde, hemen bir doktorabaşvurulmalıdır. Bu gibi durumlarda, tedavi doktor kararıyla yönlendirilmelidir.

Uzun süren şiddetli diyare, şiddetli kusma veya yemeği reddetme durumunda, su kaybının giderilmesi için intravenöz rehidratasyon uygulanması göz önünde bulundurulmalıdır.

Invaziv bir durumun göstergesi olan klinik belirti ve semptomlarla giden infeksiyöz diyarede (dışkıda kan veya mukus bulunması halinde), klinik belirtilerinin olduğu olgular invaziv birdurumun göstergesi olarak düşünülmeli ve sistemik dağılımı iyi olan antibakteriyel ilaçlarkullanılmalıdır.

Nadir kalıtımsal früktoz intoleransı, glikoz-galaktoz malabsorbsiyon veya sükraz-izomaltaz yetmezliği problemi olan hastaların bu ilacı kullanmamaları gerekir.

Önlemler:

*6 yaşm üzerindeki çocuklarda:

Doktor tarafından bir rehidratasyon çözeltisiyle su kaybının giderilmesi önerilmişse, çözeltinin sulandırılarak hazırlanma yöntemiyle birlikte kullanım talimatı, hastaya açık veeksiksiz bir şekilde anlatılmalıdır.

Bir rehidratasyon çözeltisinin reçete edilmesine gerek görülmemiş olsa bile, yine de aşağıdaki esaslara uyulması gerektiği vurgulanmalıdır:

• Su kaybının giderilmesi: Diyarenin neden olduğu sıvı kaybım yerine koymak için, çocuğabol miktarda şekerli veya şekersiz içecekler içirilmelidir (bir günde alınması önerilenortalama su miktarı 2 litredir).

• Diyare sırasında beslenmenin sürdürülmesi sırasında;

• Çiğ sebzeler, meyve, yeşil sebzeler, baharatlı yiyecekler, buzlu içecek ve yiyeceklerinverilmesinden kaçınılmalıdır.

• Izgara etler ve pirince ağırlık verilmelidir.

• Süt ve süt ürünlerinin kesilip kesilmemesi, her vaka için aynca değerlendirilmelidir.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanımına etkisi ile ilgili yapılmış herhangi bir çalışma bulunmamaktadır.