DIAFORMIN 1000 mg 100 film tablet Zararları

Aris Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Diaformin zararları, Diaformin önlemler, Diaformin riskler, Diaformin uyarılar, Diaformin yan etkisi, Diaformin istenmeyen etkiler, Diaformin cinsel, Diaformin etkileri, Diaformin tedavi dozu, Diaformin aç mı tok mu, Diaformin hamilelik, Diaformin emzirme, Diaformin alkol, Diaformin kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Metformin ile tedavi sırasında aşağıdaki istenmeyen etkiler ortaya çıkabilir. Su terimler ve sıklık dereceleri kullanılmıştır:

Çok yaygın (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1000); çok seyrek (<1/10.000), bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Metabolizma ve beslenme hastalıkları

Çok seyrek:

Laktik asidoz (bkz. Bölüm 4.4), metforminin uzun süreli kullanımı ile vitamin B12 emiliminde azalma ve serum düzeylerinde düşme. Hastanın megaloblastik anemi ile başvurması durumunda bu etiyolojinin dikkate alınması önerilir.

Sinir sistemi hastalıkları

Yaygın:

Tat almada bozukluk (ağızda metalik tat)
Gastrointestinal hastalıklar

Çok yaygın:

Bulantı, kusma, diyare, abdominal ağrı ve iştah kaybı gibi gastrointestinal bozukluklar. Bu istenmeyen etkiler, genellikle tedavinin başlangıcında görülür ve pek çok olguda spontan olarak geriler. Önlem olarak, metforminin iki veya üçe bölünmüş günlük dozlarda kullanılması ve yemek sırasında veya yemek sonrasında alınması önerilir. Dozun yavaş yavaş arttırılması da gastrointestinal tolerabiliteyi arttırabilir.

Hepato-bilier hastalıklar

Bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor):

Karaciğer fonksiyon testi anomalileri veya metforminin kesilmesi ile düzelme gözlenen hepatitin izole bildirimleri

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Çok seyrek:

Eritem, kaşıntı, ürtiker gibi cilt reaksiyonları

Özel popülasyonlara iliş
kin ek bilgiler: Pediyatrik popülasyon: