DESMOVITAL %0.1 mg/ml 6 ml burun spreyi Uyarılar

Er-Kim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Desmovital uyarılar, Desmovital zararları, Desmovital önlemler, Desmovital riskler, Desmovital yan etkisi, Desmovital alerji, Desmovital alkol, Desmovital hamileler, Desmovital emzirme, Desmovital araç kullanımı, Desmovital fazla alınırsa bilgilerini içerir.

Uyarılar

Özel kullanım uyarıları:

DESMOVİTAL aşağıdaki durumlarda dikkatli kullanılmalıdır:

• Küçük çocuklar ve yaşlı hastaların tedavisinde,

• Sıvı ve/veya elektrolit dengesizliği ile karakterize olan durumlarda,

• Kafa içi basıncın yükselme riski olan durumlarda,

• Kistik fibroz hastasıysanız,

• İşeme güçlüğü yaşıyorsanız,

DESMOVİTAL, hastalarda sadece oral formülasyonların kullanılamadığı durumlarda kullanılmalıdır.

DESMOVİTAL’in reçete edildiği durumlarda şunlara dikkat edilmelidir:

• Doğru dozun verildiğini sağlamak üzere çocuklara uygulama yetişkin gözetimindeolmalıdır.

1 yaşın altındaki çocuklarda idrar yoğunlaştırma kapasite testi, sadece hastanede uygun koşullar altında yapılmalıdır.

Teşhis amaçlı kullanıldığında sıvı alımı, uygulamadan önceki 1 saatten uygulama sonrasındaki 8 saate kadar maksimum 0.5 litre ile kısıtlanarak susuzluğu giderecek kadarolmalıdır.

Sıvı alımı aynı anda azaltılmazsa, tedavi su retansiyonu ve/veya hiponatremi belirtilerine (baş ağrısı, mide bulantısı/kusma, kilo alma ve ciddi vakalarda konvülsiyonlar) yol açabilir. Yaşlıhastalar, düşük plazma sodyum düzeyli hastalar ve 24 saatlik idrar hacmi yüksek olan (2.8 - 3litre üzeri) hastalarda, hiponatremi görülme riski daha yüksektir.

Önlemler:

Acil idrar yapma ihtiyacı olan/idrar tutamayan, idrara çıkma sıklığında artış veya noktüri (örneğin, iyi huylu prostat hiperplazisi (BPH), üriner sistem enfeksiyonu, mesanetaşları/tümörleri), polidipsi veya zor kontrol edilen diabetes mellituslu hastalarda, önceliklebelirtilerin spesifik nedeni tedavi edilmelidir.

Hiponatremiyi önlemek için önlem alınmalıdır, sıvı retansiyonuna özel olarak dikkat edilmelidir ve aşağıdaki durumlarda plazma sodyum seviyeleri sıklıkla kontrol edilmelidir:

- Uygunsuz ADH salgılama sendromu (SIADH)’nu tetiklediği bilinen, örneğin trisiklikantidepresanlar, selektif serotonin geri alım inhibitörleri, klorpromazin ve karbamazepin gibi

ilaçlarla bir arada tedavi durumu.

- NSAID’ler ile bir arada tedavi durumu.

Sistemik enfeksiyonlar, ateş ve gastroenterit gibi sıvı ve/veya elektrolit dengesizliği ile karakterize olan akut hastalıklar süresince desmopressin tedavisi kesilmelidir.

Santral diabetes insipidus tedavisinde kullanıldığında desmopressin nazal sprey formülüne eşlik eden ciddi hiponatreminin ortaya çıktığına dair pazarlama sonrası veriler mevcuttur.

Araç ve makine kullanımı üzerindeki etkiler

Araç ve makine kullanmaya etkisi yoktur.