DESMOVITAL %0.1 mg/ml 6 ml burun spreyi Gebelik

Er-Kim Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Desmovital gebelik kategorisi B'dir. Desmovital hamilelik kategorisi, Desmovital gebelik kategorisi, Desmovital emzirme, Desmovital anne sütüne geçer mi, Desmovital laktasyon, Desmovital hamilelerde kullanımı, Desmovital ve bebek, Desmovital kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye:

Gebelik kategorisi : B

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Bildirilmemiştir.

Gebelik dönemi

Diabetes insipiduslu gebe kadınlarda, sınırlı sayıda (n=53) gebelikte maruz kalma olgularına ilişkin veriler, desmopressinin gebelik üzerinde ya da fetüsün / yenidoğanın sağlığı üzerindeadvers etkileri olduğunu göstermemektedir. Bugüne kadar ilgili hiçbir epidemiyolojik verimevcut değildir. Hayvanlar üzerinde yapılan çalışmalar, gebelik, embriyo / fetal gelişim,doğum ya da doğum sonrası gelişim ile ilgili olarak doğrudan ya da dolaylı advers etkilereişaret etmemektedir.

Gebe kadınlara DESMOVİTAL uygulanırken tedbirli olunmalıdır.

Pre-eklampsi riskinde artış nedeniyle kan basıncı monitorizasyonu önerilir.

Laktasyon dönemi

Yüksek dozda (300 mikrogram intranazal) desmopressin alan emziren annelerden alınan sütün analiz sonuçları, desmopressinin anne sütüne geçtiğini göstermekte ancak çocuğa geçendesmopressin miktarı düşük olmakta ve olasılıkla diürezi etkilemek için gereken miktarınaltında kalmaktadır. Desmopressinin tekrarlanmış dozlardan sonra anne sütünde birikipbirikmediğine dair çalışma mevcut değildir.

Üreme yeteneği/ fertilite

Bildirilmemiştir.