DERMO-REST %28 TIRNAK 5 ml solüsyon Zararları

Zentiva Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Dermo-Rest zararları, Dermo-Rest önlemler, Dermo-Rest riskler, Dermo-Rest uyarılar, Dermo-Rest yan etkisi, Dermo-Rest istenmeyen etkiler, Dermo-Rest cinsel, Dermo-Rest etkileri, Dermo-Rest tedavi dozu, Dermo-Rest aç mı tok mu, Dermo-Rest hamilelik, Dermo-Rest emzirme, Dermo-Rest alkol, Dermo-Rest kullanımı bilgilerini içerir.

İstenmeyen etkiler

Tiokonazol lokal uygulamada çok iyi tolere edilir. Bazı hastalarda lokal iritasyon semptomları bildirilmiştir. Bunlar genellikle tedavinin ilk haftasıgörülür, hafif ve geçicidirler. . Sistemik alerjik reaksiyonlar yaygm değildir.

Ancak tiokonazol kullanımı ile duyarlılık reaksiyonu meydan gelirse, tedavi kesilmeli ve uygun tedavi tatbik edilmelidir.

İstenmeyen ekiler aşağıdaki kategorilere göre listelenmiştir:

Çok yaygm (>1/10); yaygın (>1/100 ila <1/10); yaygın olmayan (>1/1000 ila <1/100); seyrek (>1/10.000 ila <1/1000); çok seyrek (<1/10.000); bilinmiyor (eldeki verilerden hareketle tahmin edilemiyor).

Bağışıklık sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Alerjik reaksiyonlar

Sinir sistemi hastalıkları

Bilinmiyor: Parestezi

Deri ve deri altı doku hastalıkları

Yaygm olmayan: Dermatit, döküntü

Bilinmiyor: Büllöz erüpsiyon, kontakt dermatit, cilt kuruluğu, periorbital ödem, tırnak bozukluklan (renk değişikliği, periungal inflamasyon ve tırnak ağn dahil olmak üzere) kaşıntı, deride pullanma, deride irritasyon, ürtiker.

Genel bozukluklar ve uygulama bölgesine ilişkin hastalıklar

Yaygm: Periferal ödem Bilinmiyor: Ağn, yanma hissi