CYMEVENE IV 500 mg 1 flakon Gebelik

Roche Firması

Güncelleme : 3 Temmuz 2018

Cymevene gebelik kategorisi C'dir. Cymevene hamilelik kategorisi, Cymevene gebelik kategorisi, Cymevene emzirme, Cymevene anne sütüne geçer mi, Cymevene laktasyon, Cymevene hamilelerde kullanımı, Cymevene ve bebek, Cymevene kullanımı bilgilerini içerir.

Gebelik ve laktasyon

Genel tavsiye

Gebelik kategorisi: C

Çocuk doğurma potansiyeli bulunan kadınlar/ Doğum kontrolü (Kontrasepsiyon)

Çocuk sahibi olma potansiyeline sahip kadınlar tedavi sırasında etkin bir doğum kontrol yöntemi kullanmalan konusunda uyanlmalıdırlar. Erkek hastalara tedavi sırasında ve tedavi bitiminden sonraki 90 gün içinde bariyer kontraseptif kullanmalan önerilmelidir.

Gebelik dönemi

Deneysel hayvan çalışmalannın değerlendirilmesi reprodüktif toksisite, örneğin doğum kusurlan veya embriyo ya da fetüsün gelişimi, gebelik süresi veya perinatal veya postnatal gelişme üzerinde etkiler göstermiştir. İnsanlardaki gebelikte CYMEVENE kullanımının güvenliliği belirlenmemiştir. Bu yüzden gelişmekte olan fetüse zarar verme ihtimali yüksek olduğundan CYMEVENE hamile kadınlara verilmemelidir.

Laktasyon dönemi

Gansiklovir ile peri- ya da postnatal gelişim çalışmalan yapılmamıştır ancak, gansiklovirin anne sütüne geçmesi ve bebekte ciddi advers reaksiyonlara yol açması olasılığı ihmal edilemez. Bu nedenle, CYMEVENE’in emziren anneye potansiyel faydası göz önüne alınarak ilacı ya da emzirmeyi bırakma karan verilmelidir.

Üreme yeteneği/ Fertilite

Gansiklovir hayvanlarda üreme yeteneğinde bozukluğa ve teratojenisiteye neden olmuştur.